Κορωνοϊός: Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το γηροκομείο

Στους 221 οι νεκροί - Πέντε τα θύματα σήμερα

Στα 221 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, καθώς δύο ακόμη ασθενείς κατέληξαν τις τελευταίες ώρες από επιπλοκές της νόσου.

Τσιόδρας: 36 κρούσματα στο γηροκομείο - Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο ιός

Πρόκειται για μία 91χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και προερχόταν από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. Η άτυχη γυναίκα έπασχε από πολλά υποκείμενα νοσήματα.

Επιπλέον, ένας 70χρονος άνδρας, ο οποίος επίσης έπασχε από υποκείμενο νόσημα, άφησε το μεσημέρι της Πέμπτης την τελευταία του πνοή επίσης στο ΑΧΕΠΑ.

Νωρίτερα έχασε τη μάχη μια 88χρονη γυναίκα, η οποία διαγνώσθηκε θετική και διέμενε στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. 

Η γυναίκα ήταν ένα από τα 36 κρούσματα που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο, όπου όπως όλα δείχνουν η διασπορά ξεκίνησε από υπάλληλο, ο οποίος ήρθε σε επαφή με διεγνωσμένο κρούσμα που είχε πάει σε συναυλία στη Χαλκιδική και κόλλησε κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα - 66 στην Αττική, 85 στη Θεσσαλονίκη

Η 88χρονη διακομίσθηκε χθες στο ΑΧΕΠΑ και κατέληξε τα ξημερώματα. Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Στο μεταξύ μετά τον επανέλεγχο των ηλικιωμένων στο γηροκομείο επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι θετικά κρούσματα την Πέμπτη, φτάνοντας συνολικά τα 42.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διερευνηθούν οι ευθύνες για τη διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top