Κορωνοϊός: Εκτινάχθηκαν τα κρούσματα – Τριπλασιάστηκαν οι διασωληνώσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων αν δεν τηρηθούν τα υπάρχοντα

Δείτε όσα είπε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού εκτινάσσονται συνεχώς, φέρνοντάς μας πιο κοντά σε ένα δεύτερο κύμα πανδημίας. 

Χθες ανακοινώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων, με τον αριθμό τους να αγγίζει τα 262, εκ των οποίων τα 151 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. 

Πώς έγινε εστία μετάδοσης κορωνοϊού συναυλία 2.000 ατόμων στη Χαλκιδική

Μάλιστα τα 36 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης και η διασωλήνωση της 27χρονης γιατρού στη Λάρισα δείχνει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Το ίδιο αποδεικνύουν τα στοιχεία για τους νοσηλευόμενους. Χθες οι ασθενείς ανέρχονταν σε 189, από τους οποίους οι 24 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του περασμένου μήνα ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 8 και τριπλασιάστηκε σε περίπου 12 ημέρες. 

Κορωνοϊός: Δοκιμάζονται φάρμακα αντισωμάτων για τη θεραπεία του ιού

Βασικές εστίες μετάδοσης θεωρούνται οι γάμοι, οι βαπτίσεις, οι συναυλίες, αλλά και η μη τήρηση των αποστάσεων σε εργασία και διασκέδαση. 

Νέα μέτρα στο τραπέζι για να ελεγχθούν οι νέοι

Οι ειδικοί της επιτροπής εμπειρογνωμόνων κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα και εξετάζουν νέα μέτρα που θα μπορούσαν να περιορίσουν δραστικά τη διασπορά, τόσο στους νέους, που σε αυτή τη φάση προσβάλλονται περισσότερο χωρίς να οδηγούνται σε νοσηλεία, όσο και στους μεγαλύτερους και πιο ευάλωτους, που αν και αποτελούν μικρό ποσοστό των κρουσμάτων υφίστανται τη μεγαλύτερη επίπτωση σε διασωληνώσεις και θανάτους. 

Δραματική προειδοποίηση: «Τηρήστε τα μέτρα - Θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων»

Ενδεικτικά της κατάστασης είναι όσα είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σημείωσε πως τον Αύγουστο η πλειονότητα των θετικών κρουσμάτων ήταν νέοι με μέσο όρο ηλικίας τα 36 έτη. 

Οι νεότερες ηλικίες μπορεί να θεωρούν πως δεν κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό, ωστόσο η διασωλήνωση της 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας απέδειξε πως κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι στον ιό και δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η λοίμωξη. 

Μεγάλη η διασπορά του ιού

Χθες ο αριθμός των κρουσμάτων εκτινάχθηκε στα 262, ενώ ανακοινώθηκαν και δύο θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 216. Μάλιστα από την 1η Αυγούστου έως χθες είχαν καταγραφεί δέκα θάνατοι. 

Κορωνοϊός: «Επικίνδυνο αν έχουμε πάνω από 400 κρούσματα τη μέρα»

Από τα 262 κρούσματα, τα 233 είναι εγχώρια, ενώ η διασπορά είναι μεγάλη, καθώς εντοπίστηκαν σε Περιφερειακές ενότητες της χώρας.  

Στην πρώτη θέση βρέθηκε χθες η Θεσσαλονίκη με 85 κρούσματα, τα 36 από αυτά στο γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι. 

Τσιόδρας: 36 κρούσματα στο γηροκομείο - Από εργαζόμενο μεταδόθηκε ο ιός

Άλλα 66 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην Αττική, με τα 14 εξ αυτών να σχετίζονται με ταξίδι σε άλλη περιοχή της χώρας με κρούσματα κορωνοϊού. 

Μεγάλη αύξηση είχαμε και στη Μαγνησία, με με 11 κρούσματα,  7 εκ των οποίων συνδέονται με συρροές, όπως και η Χαλκιδική με 8 κρούσματα. 

Κορωνοϊός: 262 νέα κρούσματα - 66 στην Αττική, 85 στη Θεσσαλονίκη

Από επτά κρούσματα καταγράφηκαν στην Πέλλα και την Ξάνθη και από πέντε στις Σέρρες, την Πιερία και τη Λάρισα.

Τέσσερα θετικά κρούσματα δηλώθηκαν στη Φλώρινα και από τρία στις Κυκλάδες, τη Λακωνία, την Καστοριά και την Ημαθία.

Στους 216 οι θάνατοι από κορωνοϊό - Κατέληξε γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Από δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αρκαδία και το Ηράκλειο Κρήτης. Τέλος, ένα κρούσμα καταγράφουν Αιτωλοακαρνανία, Γρεβενά, Εύβοια, Δράμα, Ηλεία, Κοζάνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κιλκίς, Κορινθία, Έβρος, Λασίθι, Τρίκαλα, Πρέβεζα. 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top