Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία; Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Συνεχείς συσκέψεις στο υπουργείο Παιδείας

Ένας μήνας απομένει μέχρι να χτυπήσει και πάλι το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Κεραμέως στο Star: Πώς και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία

Ο αρχικός σχεδιασμός είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου και το επιτελείο της υπουργού, Ν. Κεραμέως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων που παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας. 

Αυτό που εξετάζεται έντονα είναι να ισχύσει ξανά από Σεπτέμβριο η εκ περιτροπής διδασκαλία. Σε αυτή την περίπτωση τα τμήματα θα χωριστούν και πάλι σε δύο των 15 μαθητών και τα μαθήματα θα γίνονται εναλλάξ τις μέρες της εβδομάδας. 

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική μάσκα σε σχολεία και εξωτερικούς χώρους;

Δεν έχει επίσης αποκλειστεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν τα τμήματα με όλους τους μαθητές, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασία, όπως χρήση μάσκας και αντισηπτικά. 

Το σίγουρο είναι πως τα σχολεία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία. 

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ επιμένουν στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο

Βασικό μέλημα του υπουργείου είναι η προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, με την κ. Κεραμέως πάντως να επισημαίνει πως ακόμα είναι νωρίς για οποιαδήποτε απόφαση, η οποία αναμένεται να ληφθεί την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. 

Όσον αφορά τέλος στα Πανεπιστήμια και στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες και εξετάζεται και πάλι η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top