Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ επιμένουν στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο

Ραγδαία η αύξηση κρουσμάτων

Τη στιγμή που η πανδημία του κορωνοϊού «θερίζει» τις ΗΠΑ, η υπουργός Παιδείας Μπέτσι Ντεβός διατήρησε σήμερα ενεργή την κινητικότητα της κυβέρνησης Τραμπ για την επαναλειτουργία των σχολείων το φθινόπωρο.

Κορωνοϊός: Έκρηξη νέων κρουσμάτων και θανάτων σε Βραζιλία και ΗΠΑ

Ωστόσο, η ίδια απέτυχε να υποστηρίξει κάποιο πλαίσιο οδηγιών, συμπεριλαμβανομένων και των ομοσπονδιακών οδηγιών υγείας, αναφορικά με το πώς μια τέτοια κίνηση μπορεί να υλοποιηθεί με ασφάλεια.

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μολύνονται από τον ιό σε σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά από οποιοδήποτε άλλο τμήμα του πληθυσμού. Δεν υπάρχει κάτι στα στοιχεία που να συστήνει ότι η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία είναι επικίνδυνη για τα ίδια», δήλωσε η Ντεβός σε εκπομπή του CNN.

Η υπουργός Παιδείας δεν αναφέρθηκε σε κάποιες λεπτομέρειες για το πώς το υπουργείο της θα συμβουλεύσει ή θα βοηθήσει τις σχολικές περιφέρειες και τις πολιτείες με την επαναλειτουργία των σχολείων, με δεδομένη την αναζωπύρωση της έξαρσης των περιστατικών μόλυνσης από τον κορωνοϊό, σε παναμερικανικό επίπεδο.

Αυξάνονται δραματικά οι αριθμοί στις ΗΠΑ

Και όσο η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο, το Σάββατο ανακοινώθηκαν 66.528 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφθασε συνολικά τα  3.242.073, ενώ ο αριθμός των θανάτων άγγιξε τους 134.729, με 760 εντός 24ωρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top