Σύψας: «Δεν κρύβουμε κανένα κρούσμα, ούτε ποιες περιοχές πλήττονται»

Στο τραπέζι ο περιορισμός ωραρίου των μπαρ και τα sms

Για φωτιά που καίει γύρω μας και μπορεί να πάρει γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις έκανε λόγο για μια ακόμα φορά ο καθηγητής λοιμοξιολογίας, Νίκος Σύψας, αναφερόμενος στα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως είπε, μιλώντας στο Open Tv, ο κόσμος δε νοσεί, όπως νοσούσε γιατί οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο και προσέχουν περισσότερο. 

Κορωνοϊός: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού στην Ξάνθη

Το πρόβλημα είναι οι νέοι, οι οποίοι δεν προσέχουν κι επίσης δε νοσούν βαριά. 

«Ωστόσο ο αριθμός των εισαχθέντων στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουμε διασωληνώσεις, αλλά αυτό δε θα συνεχιστεί αν πάει έτσι η κατάσταση», είπε ο κ. Σύψας. 

Υπογράμμισε μάλιστα πως το σημαντικό είναι να μην ληφθούν νέα μέτρα.

Κορωνοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα – Εξετάζεται ωράριο στα μπαρ

«Το πολύ σημαντικό είναι να μην πάρουμε καινούρια μέτρα, αλλά να τηρήσουμε τα μέτρα που υπάρχουν τώρα. Απολύμανση, μάσκα κι αποστάσεις μπορούν να ανατρέψουν πολύ γρήγορα την κατάσταση. Αν τηρηθούν, θα έχουμε ένα καλοκαίρι που θα φύγει χωρίς κάποιο... ατύχημα» είπε.

Ο κ. Σύψας δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να τεθεί ωράριο λειτουργίας στα μπαρ και στους χώρους εστίασης, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. 

Ανησυχία προκαλεί ο συνωστισμός στα beach bars και τα νυχτερινά κέντρα

«Ίσως χρειαστεί να κλείνουν πιο νωρίς τα μπαρ και οι χώροι εστίασης, σίγουρα πριν τα μεσάνυχτα. Φλεβάρη, Μάρτη, Απρίλη ήμασταν κλεισμένοι στα σπίτια μας, τώρα δεν μπορούμε να μην χορέψουμε στα μπαρ;. Αν συνεχιστεί η διασπορά, θα φτάσουμε σε νοσηλείες, διασωληνώσεις και πιθανώς θανάτους. Θα έρθει το δεύτερο κύμα αν παραμείνουμε θεατές στην αύξηση των κρουσμάτων», προειδοποίησε.

Όσον αφορά στις θεωρίες συνωμοσίας που ακούγονται για τα κρούσματα στη χώρα μας, ο κ. Σύψας ήταν κατηγορηματικός. 

«Δεν κρύβουμε ούτε κρούσματα, ούτε περιοχές που πλήττονται. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να σταματήσουν οι πολίτες να εμπιστεύονται την Πολιτεία και τους επιστήμονες», είπε και πρόσθεσε:

Καβάλα: Γυναίκα από τη Βουλγαρία φέρεται να προκάλεσε τη διασπορά του Covid

«Η άγνοια τροφοδοτεί την επιδημία. Η επιδημία είναι σε κατάσταση έξαρσης παγκόσμια. Η φωτιά είναι αναμμένη και καίει γύρω μας, να μην επεκταθεί και σε μας».

Τέλος ο καθηγητής επεσήμανε πως αυτή η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι κρίσιμη και δύσκολη. 

Κορωνοϊός: Στους 208 οι νεκροί στη χώρα μας - 75 τα νέα κρούσματα

«Η εβδομάδα αυτή είναι πολύ κρίσιμη και δύσκολη. Αυτή η εβδομάδα θα δείξει τα αποτελέσματα των προηγούμενων 10-15 ημερών. Αν τηρηθούν τα μέτρα θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ στο να περιορίσουμε τον ιό», είπε και πρόσθεσε ότι «αν συνεχιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων, θα πάρουμε μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων» τονίζοντας ότι θα επανέλθει το σύστημα με τα sms στο 13033.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Σύψας είπε πως η απόφαση θα ληφθεί στα τέλη Αυγούστου. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top