Καβάλα: Γυναίκα από τη Βουλγαρία φέρεται να προκάλεσε τη διασπορά του Covid

Αποκλείει ένα πιθανό lockdown ο δήμαρχος

Μια γυναίκα από την Βουλγαρία που ζει μόνιμα στην Ελλάδα φέρεται να προκαλέσε διασπορά κορωνοϊού στην κρεατοβιομηχανία της Καβάλας.

Συναγερμός: Σε νοσοκομείο Λειβαδιάς και στρατόπεδο Βόλου τα νέα κρούσματα

Μέχρι στιγμής πάνω από 26 άνθρωποι έχουν νοσήσει, ανάμεσα τους και δυο ανήλικα παιδια. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν εσπευσμένα στην περιοχή και ελέγχονται συνολικά πάνω από 70 άτομα.

Μια εργάτρια από τη Βουλγαρία φέρεται να προκάλεσε διασπορά του ιού στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων. Η γυναίκα, η οποία μένει μόνιμα στην Καβάλα, πήγε διακοπές στην πατρίδα της, όπου υπάρχει έξαρση του ιού. Όταν γύρισε φαίνεται πως έφερε μαζί και τον Covid με αποτέλεσμα στην πόλη να σημάνει συναγερμός.

Δεκάδες άνθρωποι κόλλησαν, ενώ επτά άτομα μετέβησαν το Σάββατο εσπευσμένα στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης. Το εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων από την πλευρά του προσπαθεί να καθησυχάσει εργαζόμενους και πελάτες.

Δήμαρχος Καβάλας: «Δεν υπάρχει περίπτωση για lockdown»

Ο δήμαρχος Καβάλας αποκλείει την καραντίνα. «Δεν υπάρχει περίπτωση για lockdown, είναι μια φήμη απλώς πρέπει εμείς να καταλάβουμε ότι πρέπει να έχουμε προσωπικό lockdown να προσέχουμε και να παίρνουμε μέτρα». 

Ο δήμος είναι σε επαγρύπνση. Ενισχύει τα μέτρα και τους ελέγχους, αναβάλλει εκδηλώσεις. Χθες πάντως στη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου, όποιος από το κοινό δε φόραγε μάσκα, του έδειχναν την πόρτα της εξόδου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top