Με μεγαλύτερη πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια

Φεύγουν και οι εκδρομείς του Αυγούστου

Αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά με τους εκδρομείς του Αυγούστου να ξεκινούν τις διακοπές τους με προορισμό κάποιο από τα ελληνικά νησιά.

Από σήμερα μάλιστα τα πλοία αναχωρούν με αυξημένη πληρότητα στο 80% από 60% που ήταν έως χθες και στο 85% από το 65% όσα διαθέτουν καμπίνες. 

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε χθες διατηρείται η τήρηση της ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. 

Στις καμπίνες μπορούν να μένουν έως και τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία με τον συνοδό τους. 

Αναφορικά με τα δελφίνια η πληρότητα αυξήθηκε από το 50% στο 80%, μόνο αν αυτά διαθέτουν φίλτρα HEPA κι εφόσον βεβαιώνεται με ευθύνη του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων, όπως επίσης και των φορέων κυβερνητική πιστοποίησης αυτών. 

Επίσης, με μέριμνα του πλοιοκτήτη, του διαχειριστή και των πλοιάρχων καταρτίζεται σχέδιο κάλυψης των καθισμάτων αεροπορικού τύπου για κάθε πλοίο. 

Οι επιβάτες, οι πλοίαρχοι και τα μέλη του πληρώματος υποχρεούνται, πριν από την επιβίβαση, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και κατά την αποβίβαση των επιβατών, να συμμορφώνονται προς τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων κορωνοϊού στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που εκτελούν θαλάσσιες ενδομεταφορές, τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (https://www.ynanp.gr/el/).

Για κάθε παράβαση των διατάξεων καθώς και των μέτρων επιβάλλεται, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, κατά περίπτωση: 

  1. στους επιβάτες, τους ναυτικούς πράκτορες και τα μέλη του πληρώματος διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ και
  2. στον πλοιοκτήτη, τον διαχειριστή, τους πλοιάρχους και τους φορείς κυβερνητικής πιστοποίησης διοικητικό πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top