Βικτόρια Χίσλοπ: Ήταν όνειρο για μένα να με αποδεχτούν επίσημα ως Ελληνίδα

Ευχαριστήρια επιστολή της βραβευμένης συγγραφέα μετά την πολιτογράφησή της

Με μια επιστολή στην οποία εφράζεται η αγάπη της για τη χώρα μας ευχαρίστησε η βραβευμένη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ την Ελλάδα, μετά την τιμητική πολιτογράφησή της ως Ελληνίδας, πριν από λίγες μέρες. «Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν - επίσημα - ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα» γράφει στην επιστολή της, ευχαριστώντας όλους τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά την Κρήτη.

«Ήταν σπουδαία τιμή που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια» έγραψε σε επιστολή της η Βικτόρια Χίσλοπ

«Ήταν σπουδαία τιμή που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια» έγραψε σε επιστολή της η Βικτόρια Χίσλοπ

Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η διάσημη, Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ 

Η επιστολή της Βικτόρια Χίσλοπ

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι’ αυτή τη χώρα.

Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν - επίσημα - ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα.

Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου.

Βικτόρια Χίσλοπ»

έλαβε τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας

H συγγραφέας του μυθιστορήματος "Το Νησί" έλαβε τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας

Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. «Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου»,αναφέρει το διάταγμα που υπογράφει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά τον ηθοποιό Τομ Χανκς ο οποίος έχει κάνει επανειλημμένα γνωστή την αγάπη του για την Ελλάδα, η συγγραφέας έλαβε τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, με το μυθιστόρημά της «Το Νησί», το οποίο μεταφέρθηκε πριν λίγα χρόνια και στη μικρή οθόνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top