Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η διάσημη, Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ 

Έκανε διάσημη τη Σπιναλόγκα με το μυθιστόρημά της «Το Νησί»

Την ελληνική υπηκοότητα απέκτησε επίσημα η Βικτόρια Χίσλοπ, η διάσημη συγγραφέας της εκδοτικής επιτυχίας «Το Νησί», που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη πριν από λίγα χρόνια.

Μετά τον ηθοποιό Τομ Χανκς ο οποίος έχει κάνει επανειλημμένα γνωστή την αγάπη του για την Ελλάδα, η συγγραφέας έλαβε τιμητικά την ελληνική υπηκοότητα για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. 

Σίριαλ στην ΕΡΤ με την υπογραφή της Βικτόρια Χίσλοπ;

Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Βικτόρια Χίσλοπ

«Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου»,αναφέρει το διάταγμα που υπογράφει η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ποια είναι

Η δημοσιογράφος Βικτόρια Χίσλοπ εκτός από το «Νησί» που περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων διεθνώς, υπογράφει πολλά μυθιστορήματα εμπνευσμένα από τη δεύτερη πατρίδα της, την Ελλάδα όπως το «Νήμα» και πρόσφατα το «Οι καρτ ποστάλ».

Βικτόρια Χίσλοπ

Η συγγραφέας κρατώντας το βιβλίο της «Το Νήμα» /Φωτογραφία Eurokinissi

Μάλιστα, έχει αγοράσει το δικό της σπίτι στα Πατήσια, όπου περνάει αρκετούς μήνες τον χρόνο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top