Σε ύφεση η φωτιά στις Κεχριές - Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που καίει από την Τετάρτη στην Κόρινθο και η οποία μαίνεται σε μέτωπο τριάντα χιλιομέτρων, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. 

Φωτιά Κεχριές 1

Υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες, οι οποίες περιορίζονται όμως σταδιακά, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Χιλιομόδι. 

Φωτιά Κεχριές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κόρινθος

Χθες το βράδυ, παρά τη μεγάλη ανησυχία, αποφασίστηκε τελικά να μην εκκενωθεί το Σοφικό.

«Η εικόνα είναι πολύ καλή» δήλωσε τη νύχτα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Φωτιά Κεχριές 2

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη. Είναι επίτευγμα που σε μια τέτοια μεγάλη και δύσκολη πυρκαγιά δεν έπαθε κανείς άνθρωπος το παραμικρό», συνέχισε.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές - Εκεννώνεται οικισμός και κατασκήνωση

Σύμφωνα με τον ίδιο οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές και έφτασαν σε συμπαγή δάση πάνω σε λόφους, όπου δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση. 

Στην περιοχή επιχειρούν από το πρωί 367 πυροσβέστες με 92 οχήματα, 15 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κόρινθος

Χθες επίσης η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές: Πύρινο μέτωπο 12 χιλιομέτρων

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Φωτιά Κεχριές 3

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Φωτιά Κεχριές: Ενεργοποιείται ο Copernicus για τη δορυφορική παρακολούθηση

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δωρεάν, για την διαχείριση του έργου τους.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top