Φωτιά Κεχριές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η ανατολική Κόρινθος

Δεν εκκενώνεται ο οικισμός του Σοφικού

Δεν προωθείται απομάκρυνση κατοίκων του Σοφικού και δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή διευκρίνισε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης πριν από λίγο στην ΕΡΤ και τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα.
 

Φωτιά Κεχριές

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, όπου η φωτιά μαίνεται για δεύτερη συνεχή ημέρα, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο δήμαρχος Κορινθίων είχε ζητήσει να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δείτε στο βίντεο τι αναφέρει ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής για την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή είναι γιγαντιαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φωτιά που ξεκίνησε από τις Κεχριές. Στο σημείο επιχειρούν 268 Πυροσβέστες, 61 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα και δίνουν μάχη να μην περάσει η πυρκαγιά από τον νομό Κορινθίας στον νομό Αργολίδας.

Φωτιά Κεχριές 2

Εκκενώθηκαν τα χωριά Άι Γιάννης και Ντράσσα

Δείτε στο βίντεο τις τελευταίες εξελίξεις για το μέτωπο στη Ντράσσα Κορινθίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το χωριό Αι Γιάννης, αλλά και η Ντράσσα Γαλατακίου έχουν εκκενωθεί και οι κάτοικοι απομακρύνονται σε ασφαλή σημεία.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές - Εκεννώνεται οικισμός και κατασκήνωση

Νωρίτερα, οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση κατασκήνωσης στο Ράντζο Σοφικό και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ασφαλές σημείο. 

Εντολή για ενεργοποίηση του Copernicus

Δείτε στο ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την τιτάνια μάχη των πυροσβεστών στις Κεχριές Κορινθίας και όσα λένε οι κάτοικοι της περιοχής για την καταστροφή.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φωτιά κεχριές 3

Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Κεχριές Κορίνθου, που επλήγη από δασική πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Φωτιά Κεχριές: Ενεργοποιείται ο Copernicus για τη δορυφορική παρακολούθηση

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top