Φωτιά Κεχριές: Ενεργοποιείται ο Copernicus για τη δορυφορική παρακολούθηση

Ζητούν να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις Κεχριές Κορινθίας, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης μαίνεται ακόμα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή στη διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για τη φωτιά στις Κεχριές Κορίνθου.

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές: Πύρινο μέτωπο 12 χιλιομέτρων

Σκοπός είναι η υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ένας πυροσβέστης που επιχειρούσε στην κατάσβεση τραυματίστηκε στην περιοχή Ξυλοκέριζα στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Hlektra.gr ο πυροσβέστης χτύπησε στο κεφάλι και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

«Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλειος Νανόπουλος, ζήτησε να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές - Εκεννώνεται οικισμός και κατασκήνωση

Φωτιά Κόρινθος

Όπως αναφέρει το markos.tv, ο δήμαρχος Κορινθίων έκανε την εξής ανάρτηση:

«Θέλω να ενημερώσω τους δημότες του δήμου Κορινθίων πως η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι΄αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ.

Ζήτησα επίσημα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού πλέον πληρούνται όλα τα κριτήρια.

Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς

Ο Δήμαρχος Κορινθίων,
Βασίλειος Νανόπουλος»

 

Φωτιά Κεχριές

Δίνουν μάχη με τις φλόγες και τον αέρα οι πυροσβέστες

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι του στρατού, τρία αεροσκάφη και μία ομάδα πεζοπόρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top