Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές: Πύρινο μέτωπο 12 χιλιομέτρων

Πολλές διάσπαρτες εστίες παραμένουν ενεργές

Δύσκολη ήταν η νύχτα στην Κόρινθο, όπου οι φλόγες συνέχιζαν το καταστροφικό τους έργο και η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι παρέμενε ανεξέλεγκτη. 

Φωτιά Κεχριές 1

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη και κοντά στον οικισμό Γαλατάκι. 

Κόρινθος: Ολονύκτια μάχη με τη φωτιά - Φτάνουν ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή ανανεώθηκαν και ενισχύθηκαν κι έτσι στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τουλάχιστον 256 πυροσβέστες και 15 πεζοπόρα τμήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας μάλιστα απογειώθηκαν και τα εναέρια μέσα, πραγματοποιώντας τις πρώτες ρίψεις νερού. 

Φωτιά Κεχριές 2

Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, ο κ. Βαθρακογιάννης σημείωσε πως από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός του σώματος έστειλε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και τα αίτια διερευνώνται. 

Φωτιά Κεχριές 3

Αυτό που βοήθησε πολύ τους πυροσβέστες κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν ότι κόπασαν οι άνεμοι, ενώ και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν έντονοι άνεμοι στην περιοχή. 

Φωτιά Κεχριές 4

Αισιόδοξος για σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίας

Αισιόδοξος για την πορεία της κατάσβεσης της φωτιάς εμφανίστηκε σήμερα ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος. 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές - Δύο τα μεγάλα πύρινα μέτωπα

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ οι φλόγες έχουν κοπάσει και αναμένονται να φτάσουν και άλλα μέσα στην περιοχή. 

Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική περιοχή κοντά σε τρεις οικισμούς του τοπικού διαμερίσματος Ξυλοκέριζας. 

Φωτιά Κεχριές 5

Περίπου 4.000 κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους ενώ αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. 

Ωστόσο όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, έχουν καεί ζώα ενώ πολύ μεγάλες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες με ελιές και σταφίδες. Ζημιές έχουν υποστεί και σπίτια κυρίως στους εξωτερικούς χώρους.

Φωτιά Κεχριές 6

Την πιο δύσκολη νύχτα τους πέρασαν οι κάτοικοι έξι οικισμών στην Κορινθία, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει.

Από νωρίς εκκενώθηκαν οι περιοχές Αθίκια, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Αγιος Ιωάννης, Αγιος Κωνσταντίνος και Δήμες. Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς κάηκε ένα πυροσβεστικό όχημα στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης. 

Φωτιά Κεχριές 7

Στην περιοχή βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημερωνόταν για τις κινήσεις της πυροσβεστικής, ενώ στη συνέχεια, είχε ενημέρωσει τον δήμαρχο Κορίνθου, κ. Νανόπουλο, ο οποίος του ζήτησε να επιταχτούν ιδιωτικά οχήματα προκειμένου να βοηθήσουν στην μάχη με τις φλόγες, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

57 φωτιές σε 24 ώρες

Η χθεσινή μέρα ήταν από τις πιο δύσκολες για τους άνδρες της Πυροσβεστικής, καθώς 57 φωτιές εκδηλώθηκαν σε ένα 24ωρο (από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης ως την ίδια ώρα την Τετάρτη). 

Φωτιά Κεχριές 8

Οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ συνολικά, στις 57 πυρκαγιές επιχείρησαν: 749 πυροσβέστες, 264 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά επιχείρησαν τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, με την συνδρομή: ενός (1) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υψηλός κίνδυνος για φωτιά και σήμερα

Τέλος μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει και σύμφωνα σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Φωτιά Κεχριές 9

Λόγω των ισχυρών ανέμων, αρκετές περιοχές είναι στο επίπεδο 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) μεταξύ των οποίων και η Κορινθία. Οι περιοχές που είναι στο επίπεδο 4 είναι οι: Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθος, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Λέσβος, Χίος, Σάμος και Ικαρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top