Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές - Δύο τα μεγάλα πύρινα μέτωπα

Διάσπαρτες δεκάδες εστίες - Εκκενώθηκαν οικισμοί

Ανεξέλεγκτη είναι μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Κεχριές Κορίνθου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί συνολικά έξι οικισμοί και μια παιδική κατασκήνωση.

Τα μέτωπα της φωτιάς είναι δύο και εξελίσσονται σε μια ακτίνα 15 χλμ: Το ένα εξελίσσεται από τα Αθίκια προς τον Άι Γιάννη και το άλλο από τα Αθίκια μέχρι την ενότητα του Αλαμάνου. Το χωριό Αθίκια έχει περικυκλωθεί, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν κινδυνεύσει σπίτια.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυναμείς - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι αρκετά ισχυροί, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστών.

Δείτε στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσων του Star τις τελευταίες εξελίξεις από το πύρινο μέτωπο στις Κεχριές Κορίνθου.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και αυτοί τη στιγμή επιχειρούν 143 πυροσβέστες, 42 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, το ΜΕΤΠΕ, 8 Ε/Π και 6 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν απεγνωσμένα τη συμβολή εναέριων μέσων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς ξανά το πρωί, καθώς δεκάδες εστίες κατακαίνε την περιοχή.

Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί και μια κατασκήνωση

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τη μάχη των κατοίκων στις Κεχριές να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια, Αλαμάνο και Ζίμενς, ενώ στο σημείο πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι δυσχαιρένουν το έργο της Πυροσβεστικής, παρόλο που ενισχύθηκαν οι δυνάμεις.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα επικίνδυνα μέτωπα είναι σε χαράδρα πάνω από τον οικισμό Γαλατάκι και Ζίμενς, με τη φωτιά να καίει κοντά σε σπίτια.

Φωτιά Κεχριές 1

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενςμεταφέρθηκαν με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Φωτιά Κεχριές 2

Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

 

Φωτιά Κεχριές 3

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα korinthostv.gr, η φωτιά μαίνεται κοντά στο στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Εντός του χώρου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Π.Ε.Ο. Ισθμού- Εποδαύρου.

Πριν από λίγες μέρες, στο ίδιο σημείο, είχε εκδηλωθεί κι άλλη πυρκαγιά.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top