Κόρινθος: Ολονύκτια μάχη με τη φωτιά - Φτάνουν ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη

Πολλές διάσπαρτες εστίες με διαρκείς αναζωπυρώσεις

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στις Κεχριές Κορινθίας, καθώς μαίνονται ακόμα τα πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές - Δύο τα μεγάλα πύρινα μέτωπα

Τα εναέρια μέσα, έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της αυριανής ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Φωτιά Κόρινθος

Η φωτιά εξακολουθεί να καίει στις Κεχριές Κορινθίας. Φωτογραφία Eurokinissi/ Σωτήρης Δημητρόπουλος

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Πεταλίδι - Συνολικά 57 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά Κόρινθος 2

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Φωτογραφία Eurokinissi/ Σωτήρης Δημητρόπουλος

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Φωτιά Κόρινθος 3

Τα πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να καίουν στις Κεχριές Κορινθίας. Φωτογραφία Eurokinissi/ Σωτήρης Δημητρόπουλος

Δεκάδες οι διάσπαρτες εστίες – Καταφτάνουν ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, αναμένεται να φτάσουν από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή 35 άτομα μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.


Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top