Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές - Εκεννώνεται οικισμός και κατασκήνωση

Καταγγελίες για εμπρησμό

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες να συνεχίζουν να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης, το οποίο δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με το korinthostv, δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων για προληπτική εκκένωση του οικισμού Ντράσσα και μιας κατασκήνωσης στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ.

Διάσπαρτες οι εστίες 

Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική η φωτιά δεν είναι σε ένα ενιαίο μέτωπο, έχοντας διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι του στρατού, τρία αεροσκάφη και μία ομάδα πεζοπόρου.

Η πυρκαγιά είχε παρουσιάσει βελτίωση

Το πρωί της Πέμπτης, η φωτιά στις Κεχριές παρουσίαζε καλύτερη εικόνα, όμως επικρατούσε προβληματισμός λόγω της ενίσχυσης των ανέμων.

«Βελτιώνεται πλέον η εικόνα της πυρκαγιάς, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον καιρό, από το μεσημέρι αναμένεται ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι είχαν κοπάσει τη νύχτα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βαθρακογιάννης, έχουν προκληθεί ζημιές από τη φωτιά, αλλά η Πυροσβεστική δεν έχει, έως αυτή την ώρα, επίσημη ενημέρωση για το αν έχουν καεί οικίες.

Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές: Πύρινο μέτωπο 12 χιλιομέτρων

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, μεγάλο πρόβλημα υπήρξε στο Γαλατάκι, όπου υπήρχαν διάσπαρτες πολλές ενεργές εστίες. 

Φωτιά Κεχριές 1

 

Δήμαρχος Κορίνθου: «Μου καταγγέλλουν ενδείξεις εμπρησμού»

Ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μίλησε για μια πολύ δύσκολη νύχτα. 

Κόρινθος: Ολονύκτια μάχη με τη φωτιά - Φτάνουν ενισχύσεις από Θεσσαλονίκη

«Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές», είπε.

Φωτιά Κεχριές 2

Όπως εξήγησε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον Άγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, συνέχισε οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Κεχριές - Δύο τα μεγάλα πύρινα μέτωπα

 

Φωτιά Κεχριές 3

Όσον αφορά στα αίτια, η έρευνα είναι σε εξέλιξη, όμως όπως είπε ο κ. Νανόπουλος οι κάτοικοι κατήγγειλαν στον ίσιο ισχυρές ενδείξεις εμπρησμού. 

«Δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top