Πανσέληνος Ιουλίου: Eντυπωσιακό το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

Από πού πήρε το περίεργο όνομά του

Δείτε στο video του Ruptly την Πανσέληνο του Ελαφιού την ώρα που εμφανίζεται στον oυρανό της Ουάσινγκτον

Στον ουρανό ανέτειλε η Πανσέληνος του Ελαφιού, αποτελώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα σε όσες περιοχές έχει καλή ορατότητα και τα σύννεφα δεν κρύβουν τον νυχτερινό ουρανό.

Πανσέληνο του Ελαφιού στις 5 Ιουλίου 2020

Το oλόγιομο φεγγάρι του Ιουλίου έχει πάρει πολλές ονομασίες. Eκτός από Πανσέληνος του Ελαφιού, έχει ονομαστεί Πανσέληνος του Κεραυνού, Πανσέληνος του Σανού, Πανσέληνος του Υδρόμελου αλλά και Πανσέληνος του …Γκουρού.

Stars System: Πώς θα επηρεάσει η Έκλειψη Σελήνης

Πανσέληνο του Ελαφιού στις 5 Ιουλίου 2020

Σύμφωνα με τη NASA, η επικρατέστερη ονομασία είναι Πανσέληνος του Ελαφιού, καθώς σύμφωνα με το ημερολόγιο των αγροτών, παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα νέα κέρατα των αρσενικών ελαφιών άρχιζαν να βγαίνουν από το μέτωπό τους, «καλυμμένα» με βελούδινo και απαλό τρίχωμα.

Πανσέληνο του Ελαφιού στις 5 Ιουλίου 2020

Επίσης η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού ονομάστηκε και Πανσέληνος του Κεραυνού, εξαιτίας των συχνών καταιγίδων που εμφανίζονταν κάθε χρόνο αυτή την περίοδο.

Δείτε όλες τις προβλέψεις της Άσης Μπήλιου στο StarsSystem για την επιρροή της έκλειψης Σελήνης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 5ης Ιουλίου 2020 

Πανσέληνο του Ελαφιού στις 5 Ιουλίου 2020

Στην Ευρώπη μία δημοφιλής ονομασία ήταν Πανσέληνος του Σανού γιατί παραδοσιακά κάθε Ιούνιο και Ιούλιο γινόταν η συγκομιδή του.

Πανσέληνο του Ελαφιού στις 5 Ιουλίου 2020

Επόμενη Πανσέληνο θα έχουμε σε 29 ημέρες από σήμερα, συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου 2020 και θα ονομάζεται Πανσέληνος του… Οξύρρυγχου, παίρνοντας το όνομά της από το μεγαλύτερο ψάρι που συναντάται στις λίμνες της Βόρειας Αμερικής. Άλλα δημοφιλή ονόματα για το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου είναι Πανσέληνος των Σιτηρών, Πανσέληνος του Πράσινου Καλαμποκιού, Πανσέληνος του Φρούτου αλλά και Πανσέληνος του Κριθαριού.
Πανσέληνο του Ελαφιού στις 5 Ιουλίου 2020

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top