Ανησυχία για τα επτά κρούσματα στη Θεσπρωτία: «Από τα πάρτι θα την πάθουμε»

Φόβοι και για δεύτερο κύμα κορωνοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει από τα επτά κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, καθώς η περιοχή δεν ήταν στον χάρτη με τις επικίνδυνες περιοχές. 

Συναγερμός στη Θεσπρωτία - Επτά νέα κρούσματα στην Παραμυθιά

Μετά τον εντοπισμό των πέντε νέων κρουσμάτων την Κυριακή, αποφασίστηκε σήμερα να μην ανοίξουν τα σχολεία, ενώ όπως έγινε γνωστό και τα πέντε νέα κρούσματα ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών που ήδη νοσούν. 

Ερωτηθείς στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αν η Παραμυθιά μπορεί να γίνει ο νέος Εχίνος, εκείνος απάντησε λακωνικά «ας ελπίσουμε πως όχι».

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το προσωπικό στο νοσοκομείο Φιλιατών

«Η Θεσπρωτία δεν ήταν στον χάρτη της πανδημίας όμως ξαφνικά βρέθηκε.  Γι’ αυτό αν κάποιος νιώθει ότι μπορεί να είναι άρρωστος ας αποταθεί στο σύστημα υγείας. Όποιος έχει γρίπη, ας πούμε ότι έχει κορωνοϊό μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Το παιχνίδι παίζεται στην γρήγορη διάγνωση» είπε ο καθηγητής. 

Πρόσθεσε επίσης πως αν ο ιός εγκατασταθεί σε μια περιοχή, με τον δείκτη μεταδοτικότητας πάνω από τη μονάδα, τότε δύσκολα μπορεί να εκριζωθεί. 

Κορωνοϊός: Ακόμα 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας σε μία ημέρα

Επίσης ο κ. Βατόπουλος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που έχουν παρατηρηθεί σε πάρτι, σε πλοία ή σε εστιατόρια. 

«Στην Ελλάδα από τα πάρτι θα την πάθουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, οι άνθρωποι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το πρόβλημα, αλλά τουλάχιστον θα πρέπει να αποφεύγουν τις συναθροίσεις.

Αναφέρθηκε μάλιστα στο παράδειγμα της Γερμανίας, όπου ο δείκτης μετάδοσης του ιού έχει πάει πάνω από το 2 γιατί υπάρχουν πολλές μικροεστίες σε διάφορα μέρη, σαν αυτές που υπάρχουν και στην Ελλάδα. 

Πάτρα - Κορωνοϊός: Προβληματισμός για υπαίθριο πάρτι 2.000 ατόμων

Όσον αφορά στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μπορεί να το φέρουν. Δεν απέκλεισε το δεύτερο αυτό κύμα να έρθει και μέσα στο καλοκαίρι και σημείωσε πως πολλά θα ξεκαθαρίσουν στα μέσα Ιουλίου, όταν και θα φανεί αν θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων λόγω του ανοίγματος των συνόρων. 

Τέλος σύστησε στους πολίτες να κάνουν τις διακοπές τους κανονικά, αλλά τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top