Κορωνοϊός: Ακόμα 10 νέα κρούσματα στη χώρα μας σε μία ημέρα

Κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου και την ενημέρωση για τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Ακόμα 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. 

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα το προσωπικό στο νοσοκομείο Φιλιατών

Από τα 10 νέα κρούσματα, τα τρία εντοπίστηκαν στην Ροδόπη, ένα στην Ξάνθη και συγκεκριμένα στον δήμο Μύκης, δύο στη Θεσπρωτία, ενώ τέσσερα είναι εισαγόμενα, τα τρία προερχόμενα από πτήσεις και ένα από τον Προμαχώνα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε τα 3.266, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες. Από αυτά, τα 720 (22.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.826 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμα, εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 75 έτη. Δύο από αυτούς (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ όλοι έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επίσης, 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό των θανόντων να παραμένει στους 190. Από αυτούς, οι 60 (31.6%) ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και όλοι είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top