1ο ΕΠΑΛ Αργοστολίου: Πρώτη φορά στην Ελλάδα το σχολείο ανοικτής συνοχής

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν μαθητές από την Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά οι μαθητές του 1oυ ΕΠΑΛ Αργοστολίου συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό έχει την ονομασία «At the School of Open Cohesion (ASOC)», δηλαδή σχολείο ανοικτής συνοχής. Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των νέων με τα προγράμματα που υλοποιούνται μέσω ΕΣΠΑ στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία το 2013 και φέτος πιλοτικά στην Ισπανία, Πορτογαλία Κροατία, Βουλγαρία και Ελλάδα. Στη Ελλάδα συμμετέχουν 3 περιφέρειες, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων.

Η δράση καταλήγει σε διαγωνιστική διαδικασία μέσα από την οποία μια σχολική ομάδα από κάθε περιφέρεια θα βραβευτεί με ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, την Ευρωπαϊκή εβδομάδα Περιφερειών και πόλεων τον Οκτώβριο.

Το 1ο Επάλ Αργοστολίου με όνομα ομάδας « The H2O explorers» επέλεξε να παρουσιάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στο Αργοστόλι. 265 χρόνια μετά οι Αργοστολιώτες πίνουν νερό από τη βρύση τους. Οι Αργοστολιώτες μέχρι τώρα αγόραζαν εμφιαλωμένα μπουκάλια γιατί το νερό της βρύσης ήταν υφάλμυρο και συνεπώς είχε άσχημη γεύση.

Με την κατασκευή του εργοστασίου αφαλάτωσης μπορούν πλέον οι κάτοικοι του Αργοστολίου να πίνουν κατευθείαν νερό βρύσης. Έτσι δεν επιβαρύνονται οικονομικά και προστατεύουν το περιβάλλον από τα πλαστικά μπουκάλια. Οι μαθητές επισκέφτηκαν το εργοστάσιο νερού, εργαστήριο χημικών αναλύσεων και προσπαθούν να πείσουν τους συμπολίτες τους να πίνουν νερό βρύσης. Με τη βοήθεια ενός μίνι βαν ενημερώνουν τους κατοίκους του Αργοστολίου. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να τελειιώνει τέλη Ιουνίου αλλά η αξία αυτού του έργου θα είναι διαχρονική για τους κατοίκους του Αργοστολίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top