Εισαγγελική έρευνα για τα κρούσματα κορωνοϊού στον Βόλο

Ζευγάρι που ήρθε από τη Γερμανία δεν μπήκε καραντίνα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία του Βόλου για το ζευγάρι  που επέστρεψε στα τέλη του Μαΐου από τη Γερμανία και ήταν θετικό στον κορωνοϊό. Το ζευγάρι δεν μπήκε σε καραντίνα και αντί να πάει στην Αετομηλίτσα Τρικάλων, φέρεται να επισκέφτηκε τον Βόλο και στη συνέχεια γειτονικό νομό. 

Ανησυχία στον Βόλο για έγκυο που κόλλησε κορωνοϊό

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να ενημερωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τον ΕΟΔΥ και τη ΓΑΔΑ την ιχνηλάτηση των επαφών του 26χρονου αθλητή και της 25χρονης φίλης του.

Η έρευνα διατάχθηκε για να διαπιστωθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού, καθώς το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος παραβιάσει τα μέτρα ή τον νόμο για την αποφυγή διασποράς του ιού τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή.

Συναγερμός στον Βόλο με την έγκυο που κόλλησε κορωνοϊό: Έκλεισαν σχολεία

Επίσης ερευνάται αν από την παραβίαση των μέτρων υπήρξε μετάδοση της ασθένειας σε άνθρωπο και μάλιστα κατά συρροή, πράξη που τιμωρείται με φυλάκιση έως και δέκα χρόνια. 

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι ήρθε από τη Γερμανία και διαγνώστηκε πως είναι θετικό στον κορωνοϊό την περασμένη Παρασκευή. Και οι δύο νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. 

Μάλιστα οι αρχές το εντόπισαν στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών της 30χρονη εγκύου και του συζύγου της, οι οποίοι διαγνώστηκαν αρχικά θετικοί στον κορωνοϊό και ενημέρωσαν ότι είχαν έλθει σε επαφή με το ζευγάρι που είχε έρθει από τη Γερμανία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», το ζευγάρι φέρεται να δήλωσε πως όταν επέστρεψε στην Αθήνα υποβλήθηκε σε τεστ που βγήκε αρνητικό, όμως βάσει της δήλωσης που έκαναν στο αεροδρόμιο, έπρεπε να πάνε κατευθείαν στην Αετομηλίτσα Τρικάλων και να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 μέρες. 

Από την ιχνηλάτηση των επαφών των δύο ζευγαριών βγήκε θετικό μόνο το δίχρονο παιδί της εγκύου, ενώ τα υπόλοιπα οχτώ δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top