Συναγερμός στον Βόλο με την έγκυο που κόλλησε κορωνοϊό: Έκλεισαν σχολεία

Θετικός και ο σύζυγός της

Συναγερμός σήμανε στον Βόλο, καθώς μετά από την 30χρονη έγκυο που βγήκε θετική στον κορωνοϊό, βγήκε θετικός και ο σύζυγός της, ο οποίος είναι προπονητής ποδοσφαίρου σε ακαδημία στον Βόλο. 

Ανησυχία στον Βόλο για έγκυο που κόλλησε κορωνοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ο 30χρονος άνδρας ήταν αρνητικό, το δεύτερο όμως βγήκε θετικό και αμέσως σήμανε συναγερμός, καθώς οι αρχές φοβήθηκαν τη διασπορά, μιας και ο ασθενής έχει επαφές με πολλά παιδιά. 

Ο 30χρονος προπονεί τέσσερα τμήματα παιδιών στην Ακαδημία, η λίστα με τα ονόματα των οποίων έχει παραδοθεί στον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. 

Έχει γίνει τηλεφωνική σύσταση στους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο τους για μια εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος να έχουν προσβληθεί είναι μικρός, αφού προπονούνταν σε ανοιχτό χώρο. 

Επίσης επειδή στο στενό οικογενειακό περιβάλλον του ζευγαριού υπάρχουν εκπαιδευτικοί αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Βόλου, Α. Μπέο να παραμείνουν σήμερα προληπτικά κλειστά τα δημοτικά 1ο, 4ο, 15ο και 24ο, στα οποία θα γίνει και απολύμανση. 

Το πώς κόλλησε το ζευγάρι είναι ένα ερώτημα που ακόμα δεν έχει απαντηθεί. Η 30χρονη που διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της και ο σύζυγός της είπαν πως συναντήθηκαν με ένα φιλικό τους ζευγάρι που ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία. Το ζευγάρι αυτό έσπασε την 14ήμερη αναγκαστική καραντίνα που πρέπει να εφαρμόζουν όσοι έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό και πήγαν στην Καλαμπάκα, όπου συναντήθηκαν όλοι μαζί. 

Υπάρχει επίσης η πληροφορία πως η ίδια παρέα πήγαν σε μαγαζί εστίασης στον Βόλο, η οποία εξετάζεται επίσης από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. 

Πάντως η κατάσταση της υγείας του ζευγαριού είναι καλή και δεν εμπνέει ανησυχία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top