Διακοπές στην Ελλάδα: Τέλος οι απαγορεύσεις για τους Γερμανούς τουρίστες

Πάνω από 3,5 εκ. Γερμανοί επιλέγουν τη χώρα μας

Το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα για τον τουρισμό, έρχεται απο την Γερμανία, καθώς άρει την ταξιδιωτική προειδοποίηση που είχε επιβάλει λόγω κορωνοϊού. Έτσι ανάβει το «πράσινο φως» για διακοπές σε 31 χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα.

Αγωνία από τους ξεναγούς: «Μόλις 2 στους 10 τουρίστες θα έρθουν τον Ιούλιο»

Με ενθαρρυντικά μηνύματα στις αποσκευές τους για τον ελληνικό τουρισμό έφτασαν στο «Ελ.Βενιζέλος» οι επιβάτες της πτήσης από το Μόναχο, μετά και την άρση των απαγορεύσεων του Βερολίνου.

«Για μας είναι πολύ βασική ενθικότητα για όλη τη χώρα. Μιλάμε για 3,5 εκατομμύρια αφίξεις με βάση το 2019. Προφανώς δεν μπορεί να είναι οι ίδιες όμως από τη στιγμή που ξεκινάει σιγά σιγά να ανοίγει προς την Ελλάδα, περιμένουμε και τις συχνότητες των πτήσεων και τους tour operators για να δούμε κάποια καλύτερα αποτελέσματα» είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Στάση αναμονής και στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Στάση αναμονής για την επανεκκίνηση του τουρισμού κρατούν και οι εταιρείες που νοικιάζουν αυτοκίνητα. Τα τηλέφωνα στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων από Ευρωπαίους προς το παρόν είναι ελάχιστα.

Σύψας: «Θα κλείσουμε τον τουρισμό αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα»

Γαλλικό κανάλι κάνει αφιέρωμα στον ελληνικό τουρισμό 

Το γαλλικό κανάλι «BFM» κάνει αφιέρωμα στον τουρισμό στην Ελλάδα. Η δημοσιογράφος καταγράφει όλα τα στάδια των ελέγχων από τη στιγμή που θα μπει στο αεροπλάνο προς Αθήνα αλλά και την 24ωρη καραντίνα στην οποία μπαίνουν οι ταξιδιώτες. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top