Σύψας: «Θα κλείσουμε τον τουρισμό αν αυξηθούν πολύ τα κρούσματα»

Έκανε λόγο για… επικίνδυνη άσκηση

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται οι επιστήμονες, αναμένοντας σε λίγες μέρες το άνοιγμα του τουρισμού, που όπως λένε ενέχει αρκετούς κινδύνους. 

Θεοχάρης σε Sky News: Θα υπάρχουν δύο πρωτόκολλα για τις πτήσεις εξωτερικού

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, τόνισε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός, επαναλαμβάνοντας πως ο κορωνοϊός δε συγχωρεί λάθη. 

Τουρισμός στην Ελλάδα: Στο 30% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

Αναφερόμενος στους τουρίστες που θα έλθουν στη χώρα, ο κ. Σύψας είπε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τεστ σε όλους, οπότε θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ μετά τις 15 Ιουνίου δε θα μπαίνουν σε καραντίνα, όσοι τουρίστες έρχονται από το εξωτερικό. 

Θα ελέγχονται υγειονομικά όποιοι έρχονται στην Ελλάδα από 15 Ιουνίου

Ερωτηθείς για τους τουρίστες που έρχονται από χώρες με πολλά κρούσματα, είπε πως είτε θα σταματήσουν οι πτήσεις, είτε θα μπαίνουν σε καραντίνα. 

ΥΠΕΞ: Πώς θα έρχονται στην Ελλάδα οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου  

Μάλιστα αναφερόμενος στα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού στη Βόρεια ελλάδα, ο κ. Σύψας ήταν αποκαλυπτικός. 

Όπως είπε ήδη έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κι εκτίμησε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες θα φανεί και στην καμπύλη. Στην περίπτωση δε που τα κρούσματα αυξηθούν πολύ, δεν αποκλείεται να σταματήσει η άρση των μέτρων. 

Κορωνοϊός: Πολλά κρούσματα στην Ξάνθη – Ξεκινούν μοριακοί έλεγχοι

«Παίζουμε με τη φωτιά. Μπορεί ακόμα να σταματήσει και ο τουρισμός», είπε ο κ. Σύψας. 

Τέλος, για τα μέτρα στις παραλίες σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλά τα πράγματα για να προχωρήσουμε σε χαλάρωση των μέτρων στις παραλίες. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top