Τουρισμός στην Ελλάδα: Στο 30% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία

Στους κορυφαίους προορισμούς μετά το lockdown η χώρα μας

Με 30% πληρότητα άνοιξαν τις πόρτες τους μεγάλα ξενοδοχεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε αρκετές τουριστικές περιοχές σε όλη τη χώρα. Ωστόσο ελπίζουν σε καλύτερες μέρες καθώς διεθνή μέσα διαφημίζουν διαρκώς την Ελλάδα.

Καλοκαίρι 2020: Επιτρέπεται ο καφές αλλά όχι η μουσική στις παραλίες

Για τον Ιούνιο αρκετά ξενοδοχεία στην Αθήνα υπολογίζουν να έχουν πληρότητα κοντά στο 30% και πλειοδοτούν σε μέτρα ασφαλείας για να νιώσουν άνετα οι πελάτες τους και να διπλασιάσουν τις πληρότητες τους τους επόμενους δύο μήνες.

Αναμονή αλλά και αισιοδοξία στο Ρέθυμνο

Στον νομό Ρεθύμνης υπάρχουν περίπου 180 μεγάλα ξενοδοχεία, τα οποία απασχολούν τουλάχιστον 30.000 με 40.000 ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατάγονται από το Ρέθυμνο.  

«Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει τέσσερις και μέχρι 10 του μήνα θα είναι οκτώ. Αναγκαστικά θα περιμένουμε να δούμε κρατήσεις και μετά να δούμε αν θα ανοίξουμε» είπε ο πρόεδρος ξενοδόχων Ρεθύμνου. 

Χαμόγελα κάτω από τις μάσκες στη Θεσσαλονίκη

Πληρότητα κοντά στο 30% έφερε χαμόγελα σε κάποιους ξενοδόχους της Θεσσαλονίκης. Όπως λένε, έρχονται κυρίως Έλληνες για επαγγελματικούς λόγους.

Παράλληλα, εμβληματικά ξενοδοχεία, όπως το Hilton, το King George και η Μεγάλη Βρετάνια παραμένουν κλειστά και υπολογίζουν να ανοίξουν ως τα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο άλλα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας έχουν ήδη ανοίξει. 

Στους κορυφαίους προορισμούς μετά το lockdown η Ελλάδα

Χιλιάδες ταξιδιώτες ζουν με το όνειρο να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Ενδεικτική είναι η δημοσκόπηση του «Independent» σύμφωνα με την οποία οι Βρετανοί έχουν στην κορυφή της λίστας των χωρών που επιθυμούν να επισκεφθούν, την Ελλάδα. 

«Der Standard»: «Η Ελλάδα καταπολέμησε με επιτυχία τον κορωνοϊό»

Από την πρώτη πεντάδα που είναι η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Φλόριντα και η Καραϊβική, η χώρα μας κερδίζει πόντους, από την επιτυχή διαχείριση της πανδημίας και αναδεικνύεται ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον πλανήτη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top