Χτυπούν οι καμπάνες στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία

Στις 26 Μαΐου το Χριστός Ανέστη, μετά από παρότρυνση της Ιεράς Συνόδου

Μπορεί να μη γιόρτασαν οι πιστοί φέτος την Ανάσταση στις 18 Απριλίου λόγω κορωνοϊού, αλλά μετά από κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου, ψάλλεται το Χριστός Ανέστη τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου, ακριβώς σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα.

Χριστός Ανέστη: Θα ακουστεί σήμερα σε όλες τις εκκλησίες της χώρας

Ήδη οι καμπάνες χτυπούν στέλνοντας το αναστάσιμο μήνυμα, με τις εκκλησίες να αποδέχονται το κάλεσμα της Αρχιεπισκοπής να τελέσουν το βράδυ της Τρίτης 26 Μαΐου, τη Θεία Λειτουργία του Πάσχα. 

Εκκλησία: Στις 26 Μαΐου θα εορταστεί το Πάσχα

Η εγκύκλιος ανέφερε ότι την Τρίτη 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη της Αθήνας Εσπερινή Δοξολογία, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την οποία θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. 

Πάσχα: 260 εκατ. Χριστιανοί Ορθόδοξοι γιόρτασαν μέσω live streaming

Έτσι, όπως αναφέρεται και στην εγκύκλιο, «θα δοθεί η ευκαιρία στους πιστούς να αναβιώσουν την πασχάλια χαρά, την οποία στερήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού», κατά την οποία επικράτησε απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown, με τους ναούς να μένουν κλειστοί για τους πιστούς κατά τις Άγιες Μέρες. Ήταν ένα πρωτόγνωρο Πάσχα φέτος για τους Έλληνες και για τους ορθόδοξους χριστιανούς, που παρακολούθησαν τις δοξολογίες μέσω τηλεόρασης και livestreaming. 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top