Χριστός Ανέστη: Θα ακουστεί σήμερα σε όλες τις εκκλησίες της χώρας

Οι καμπάνες θα ηχήσουν αναστάσιμα

Μπορεί λόγω καραντίνας φέτος να μη γιορτάσαμε το Πάσχα όπως έπρεπε, αλλά σήμερα τα μεσάνυχτα σε όλες τις εκκλησίες της χώρας θα ψαλεί το «Χριστός Ανέστη», αφού θα γίνει η Αναστάσιμος Λειτουργία. 

Πάσχα 2020: Στις 26 Μαΐου θα ψαλεί το Χριστός Ανέστη

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που ψάλλεται το Χριστός Ανέστη στις εκκλησίες και όπως είχε ανακοινώσει εξ αρχής η Ιερά Σύνοδος, οι πιστοί θα μπορούν να πάνε στις εκκλησίες και να παρακολουθήσουν τη λειτουργία της Αναστάσεως. 

Οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα σε όλη τη χώρα και οι πιστοί θα μπορέσουν να γιορτάσουν, έστω και καθυστερημένα την Ανάσταση του Θεανθρώπου. 

Μ. Σάββατο: Πώς έγινε η πρώτη Ανάσταση

«Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που λέμε "Χριστός Ανέστη". Σήμερα λοιπόν είναι η λήξη της Αναστάσεως του Κυρίου», είπε ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος στο Open TV.

Συγκλονιστικές εικόνες: Γιόρτασαν την Ανάσταση στα μπαλκόνια οι Έλληνες

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι ιερείς θα διαβάσουν το Ευαγγελίο της Αναστάσεως, θα πουν το «Χριστόν Ανέστη» και αφού γίνει η μετάδοση του Αγίου Φωτός, οι ιερείς θα τελέσουν τον Όρθρο της Αναστάσεως και στη συνέχεια την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. 

Πάσχα: 260 εκατ. Χριστιανοί Ορθόδοξοι γιόρτασαν μέσω live streaming

Ο ίδιος μάλιστα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, θα μοιράσει στους πιστούς και κόκκινα αυγά για να τα τσουγκρίσουν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top