Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια κάθειρξη και 15 έτη στους δύο κατηγορούμενους

Ένοχοι οι δύο νεαροί για τον βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης Ελένης

Ισόβια για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και 15 έτη κάθειρξη για ομαδικό βιασμό καταδικάζονται οι δύο κατηγορούμενοι, μετά από μια πολύκροτη δίκη που διεξήχθη με εντάσεις, πόνο και ανταλλαγή των ευθυνών, μεταξύ των δύο νεαρών. 

Δίκη Τοπαλούδη:Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης

Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα σήμερα ενόχους τον 23χρονο Ροδίτη και τον 21χρονο αλβανικής καταγωγής, για ομαδικό βιασμό από κοινού και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού και αναμένονταν οι ποινές, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από το δικαστήριο μετά την πρόταση της Εισαγγελέως.

Τραγικά πρόσωπα οι γονείς της. Το ξέσπασμα της μητέρας της λύγισε και τους πιο δυνατούς. Eλάχιστα λεπτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου, έπεσε στην αγκαλιά του δικηγόρου της και αντικρύζοντας το συγκεντρωμένο πλήθος που φωνάζει για την Ελένη της, ξεσπά σε κλάματα.

Ο πατέρας της  δάκρυσε, καθώς η σημερινή απόφαση είναι γι’ αυτούς δικαίωση. Μια δικαίωση που την περίμεναν μήνες. Ένα «ευχαριστώ» είπε, στους ανθρώπους που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο.

Η πρόταση της Εισαγγελέως επί των ποινών

«Το δικαστήριο δεσμεύεται να εφαρμόσει τον παλιό ποινικό κώδικα ο οποίος περιλαμβάνει την επιεικέστερη διάταξη για τον κατηγορούμενο, αφού έχουμε ημερομηνία τέλεσης της πράξης 27/11/18. Το αδίκημα του ομαδικού βιασμού με τον παλαιό κώδικα τιμωρείται με κάθειρξη από 10 ως 15 έτη. Προτείνω να επιβληθεί το μέγιστο που προβλέπεται, τα 15 έτη.

Ο νέος ποινικός κώδικας προβλέπει ισόβια. Για την πράξη της ανθρωποκτονίας η δική μου πρόταση είναι ισόβια κάθειρξη» ήταν η πρόταση της εισαγγελέα. 

Η Εισαγγελέας ζήτησε να σταλούν αντίγραφα στην εισαγγελία Πρωτοδικών

Εισαγγελέας: Να εξαχθούν αντίγραφα της υπόθεσης και να σταλούν στην εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ερευνηθούν αδικήματα όπως ψευδής κατάθεση και ψευδής βεβαίωση. 

Μηνύσεις για ψευδορκία από την οικογένεια Τοπαλούδη

Όπως έκανε γνωστό ο Αλέξης Κούγιας «η οικογένεια Τοπαλούδη μηνύει για το αδίκημα της ψεύδους καταθέσεως τον πατέρα του Ροδίτη και τη γιαγιά του Ροδίτη. Επίσης, μηνύει για το αδίκημα της ψεύδους βεβαίωσης δύο μάρτυρες, για συνταγογράφηση. Τέλος, για ψεύδη κατάθεση μηνύει και την αδελφή του δράστη αλβανικής καταγωγής.

Τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν 

Η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά και το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα όλα τα αιτήματα ελαφρυντικών.

Ήταν ιδιαίτερα καυστική για το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Περιέγραψε με λεπτομέρειες τι έκαναν και πως πέταξαν το σώμα της Ελένης στη θάλασσα λέγοντας «αυτή ήταν η καλή συμπεριφορά» και προσθέτοντας πως «άνθρωποι που τέλεσαν αυτή την πράξη δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό».

Τα ελαφρυντικά που ζητήθηκαν είναι: ειλικρινή μεταμέλεια, καλή συμπεριφορά μετά την πράξη, πρότερο έντιμο βίο και ακαταλόγιστο ή μειωμένο καταλογισμό λόγω ψυχικής πάθησης. 

Στο ιατρείο του Εφετείου η μητέρα της Ελένης

Nωρίτερα, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη βγαίνοντας από την αίθουσα του δικαστηρίου, οδηγήθηκε σε χώρο του Εφετείου που λειτουργεί ως ιατρείο, διότι δεν αισθανόταν καλά. «Ποτέ μην ξεχαστεί τι 'κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονία» φώναζε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, μέλη οργανώσεων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top