Δίκη Τοπαλούδη:Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της Ελένης

Ξέσπασε η μητέρα της: «Τομάρια, σκοτώσατε το παιδί μου»

Την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Πλέον αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.  

Πατέρας Τοπαλούδη: «Περιμένω την ανώτερη ποινή που υπάρχει»

Στο άκουσμα της απόφασης το ακοατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για ομαδικό βιασμό από κοινού και ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού, ενώ απορρίφθηκαν οι αυτοτελείς ισχυρισμοί που προέβαλλαν κατά τη διάρκεια της δίκης. Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του.

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή τους, και σε περίπτωση που δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά θα αντιμετωπίσουν την ισόβια κάθειρξη. 

Οι συνήγοροί τους ζήτησαν να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Μάλιστα κατά την αγόρευση του συνηγόρου του Ροδίτη, όταν εκείνος είπε «μακάρι η Ελένη να βρισκόταν στη ζωή», η μητέρα της δεν άντεξε και ξέσπασε λέγοντας:

«Μόνο που δε γυρνάει πίσω το παιδί μου. Δεν ντρέπεσαι να λες για μετεφηβική ηλικία; Ποιο ελαφρυντικό; 17 χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις. Το κοπρόσκυλο, βίασε και σκότωσε το παιδί μου. Ψεύτες, υποκριτές, τομάρια».

Συγγενείς της την έβγαλαν από την αίθουσα για να ηρεμήσει, ενώ εκείνη έκλαιγε και φώναζε και το ακροατήριο τη χειροκροτούσε. 

Η έδρα συνεδρίαζε από τις 09:00 το πρωί. Λίγο μετά τις 14:00 ανακοίνωσε την απόφασή της. Νωρίτερα, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο και φώναζαν συνθήματα κατά της έμφυλης βίας.

Σκέρτσος για δίκη Τοπαλούδη: Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή»

Μέσα στην αίθουσα η μητέρα της Ελένης, η κυρία Κούλα, καθόταν μπροστά και με δάκρυα στα μάτια κοιτούσε τις φωτογραφίες της αδικοχαμένης Ελένης στο κινητό της τηλέφωνο. Δίπλα της να της κρατά το χέρι και να τη χαϊδεύει τρυφερά ήταν ο σύζυγός της, ο κ. Γιάννης. 

Η ατμόσφαιρα ήταν έντονα φορτισμένη συναισθηματικά. Η αγωνία για την απόφαση του δικαστηρίου ήταν μεγάλη. Στο Διδυμότειχο, όπου μεγάλωσε η Ελένη όλοι ήταν καρφωμένοι μπροστά στις τηλεοράσεις τους και στα ραδιόφωνα για να ακούσουν την απόφαση.

Συνεχίζεται η δίκη Τοπαλούδη - Παραμένει στην υπόθεση η εισαγγελέας

Το ίδιο και στη Ρόδο, όπου οι κάτοικοι του νησιού είναι συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία που συνέβη στο νησί τους πριν από ενάμιση περίπου χρόνο. 

Η Ελένη δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 2018. Το άψυχο κορμί της βρέθηκε στη θάλασσα σε ερημική παραλία. Όπως αποκαλύφθηκε η κοπέλα είχε βιαστεί, είχε κακοποιηθεί άγρια και είχε πεταχτεί στη θάλασσα, ενώ ήταν ζωντανή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της από πνιγμό.

Δίκη Τοπαλούδη: Το «ευχαριστώ» της εισαγγελέως στους γονείς της Ελένης

Το Λιμενικό ανέλαβε τις έρευνες και πολύ γρήγορα έφτασε στα ίχνη δύο νεαρών, οι οποίοι και κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία της. 

Από την έρευνα προέκυψε πως η Ελένη γνωρίστηκε με τον ένας από τους δύο και το μοιραίο βράδυ βγήκε μαζί του για σουβλάκια. Αντί γι’ αυτό όμως οι δύο νεαροί τη μετέφεραν στο εξοχικό του Ροδίτη στη Λίνδο. Εκεί, επιχείρησαν να τη βιάσουν. Η Ελένη αντιστάθηκε και μετά άρχισαν να τη χτυπούν. Κατόπιν τη μετέφεραν στο ερημικό σημείο και την πέταξαν για να πεθάνει. 

Δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής μου»

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία του βιασμού, ενώ σε όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης έριχναν ο ένας στον άλλο τις ευθύνες για την κακοποίηση και για το ποιος την έριξε στη θάλασσα.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top