Δίκη Τοπαλούδη: Το μεσημέρι της Παρασκευής η απόφαση του δικαστηρίου

Παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα η υπόθεση

Το μεσημέρι της Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Δίκη Τοπαλούδη: «Η Ελένη θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής μου»

Το απόγευμα της Πέμπτης, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ δευτερολόγησε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού ανέφερε ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα και ότι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης.

Συνεχίζεται η δίκη Τοπαλούδη - Παραμένει στην υπόθεση η εισαγγελέας

Ωστόσο, νωρίτερα έκανε λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας τονίζοντας στην δευτερολογία της ότι σέβεται το δικηγορικό λειτούργημα.

Παραλίγο να τιναχτεί στον αέρα η δίκη Τοπαλούδη

Στο «πάρα πέντε» της δικαστικής απόφασης εκτυλίχθηκαν πρωτοφανείς σκηνές στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν αντιπροσωπεία του δικηγορικού συλλόγου διέκοψε τη διαδικασία για να διαμαρτυρηθεί ενάντια στις αναφορές της εισαγγελέως ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης παίζουν παιχνίδια για να προκαλέσουν αμφιβολίες.

Σκέρτσος για δίκη Τοπαλούδη: Τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή»

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας, δεν είναι εδώ ο τόπος.

Γ. Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο. Θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Δίκη Τοπαλούδη: «Εξοργίστηκε και άρχισε να τη χτυπά και να την κλωτσάει»

Αν η εισαγγελέας επέμενε στη δήλωση αποχής η δίκη θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή με νέο εισαγγελικό λειτουργό. Μετά από την επεισοδιακή διακοπή όμως η εισαγγελέας ανέβηκε ξανά στην έδρα και είπε χαρακτηριστικά, «Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών και ζήτησα να δηλώσω αποχή και να φύγω από την υπόθεση, αλλά έλαβα εντολή να παραμείνω».

Φορτισμένο το κλίμα στη δίκη

Παρών σε όλη τη διαδικασία ήταν ο πατέρας της Ελένης, ο οποίους άκουσε με υπομονή και αυτοσυγκράτηση τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης ότι βιασμός δεν υπήρξε και ότι τον φόνο έκανε μόνο ο ένας ή ο άλλος κατηγορούμενος.

«Σε φορτισμένο κλίμα η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι η Ελένη βιάστηκε και δολοφονήθηκε από τους δυο κατηγορούμενους παρουσιάζοντας τα καταιγιστικά στοιχεία της δικογραφίας κυρίως από το σπίτι στο οποίο μαρτύρησε η κοπέλα», ανέφερε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αλέξης Κούγιας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top