Koρωνοϊός: Mάσκες παντού - Τι αλλάζει στα ταξίδια με πλοίο

Ερωτηματολόγιο θα συμπληρώνουν οι επιβάτες πριν την αναχώρηση

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλους τους κανόνες που τίθενται σε εφαρμογή 

Μετά από μια μακρά και δύσκολη περίοδο ανοίγουν τα σύνορα. Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε πως ξεκινά πτήσεις από Γερμανία προς Ελλάδα από τις 18 Μαΐου, ενώ το ίδιο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις.

Σχέδιο τουρισμός: Nέοι κανόνες στα αεροπλάνα – Αλλαγές στα ξενοδοχεία

Οι νησιώτες προετοιμάζονται να υποδεχτούν τουρίστες, όμως τα ταξίδια μας φέτος το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικά λόγω της πανδημίας. 

Έτσι θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι με πλοίο

Τι αλλάζει στα ταξίδια με πλοίο

Από εδώ και στο εξής επιβάτες και πλήρωμα θα πρέπει να φορούν μάσκες παντού.Στα εσωτερικά σαλόνια αλλά και το κατάστρωμα. 

Οι μόνοι που θα εξαιρούνται είναι όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική και στους μακρινούς προορισμούς και θα βγαίνει μόνο εντός καμπίνας.

Αποστάσεις θα πρέπει να τηρούνται σε στεριά και θάλασσα. Στις αεροπορικές θέσεις των πλοίων προβλέπεται μία κενή θέση μεταξύ των επιβατών.

Στα νησιά πριν την 1η Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην εστίαση

Παράλληλα οι απολυμάνσεις θα είναι καθημερινές, ενώ οι καμπίνες θα είναι μίας χρήσης και για ένα άτομο, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια. Κανείς επίσης δε θα μπαίνει χωρίς κάποια υποχρεωτικά έγγραφα.

Όπως εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη δημοσιογράφο Άννα Σταματιάδου ο Μιχάλης Σακέλλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), οι επιβάτες θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα ερωτηματολόγιο πριν μπουν στο πλοίο, το οποίο θα πρέπει να το προμηθεύονται πριν την άφιξή τους στο λιμάνι. Θα μπορούν να το λάβουν ηλεκτρονικά, από τουριστικά γραφεία, αλλά και από άλλα σημεία.

Τα πληρώματα έχουν εκπαιδευτεί ώστε να γίνει σωστή επιτήρηση στα πλοία. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα, αυτοί που θα τους πλησιάζουν θα φορούν ειδικές στολές.

Μετακίνηση σε νησιά: Σε ποιους επιτρέπεται πριν την 1η Ιουνίου

Tα πλοία θα ταξιδεύουν μέχρι τα μέσα Ιουνίου με το 50% της δυναμικότητας τους. Οι αποφάσεις για Ιούλιο και Αύγουστο θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τα νησιά πάντως προετοιμάζονται να υποδεχτούν τουρίστες.

Άρση μέτρων: Από 18 Μαΐου η μετακίνηση εκτός νομού κατοικίας

Πρώτοι που θα πετάξουν στους ελληνικούς ουρανούς μετά την καραντίνα οι Γερμανοί . Η αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι από τις 18 Μαΐου θα ξεκινήσουν πτήσεις από τη Φρανκφούρτη με προορισμό την Αθήνα. Μέσα στον Μάιο θα ακολουθήσουν οι πτήσεις από το Μόναχο με προορισμό την Αθήνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top