Έτσι θα ταξιδέψουμε το καλοκαίρι με πλοίο

Το σχέδιο για τη λειτουργία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

Με διαφορετικό τρόπο θα γίνει φέτος το καλοκαίρι η μετακίνηση των ταξιδιωτών στα ελληνικά νησιά με τα πλοία, καθώς ο κορωνοϊός έχει φέρει νέα δεδομένα στη ζωή μας. 

Κορωνοϊός και μπάνια στη θάλασσα: Οι κίνδυνοι από άμμο και ξαπλώστρες

Το υπουργείο Ναυτιλίας απέστειλε στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας σχέδιο 21 σελίδων για τη λειτουργία της ακτοπλοΐας, το οποίο προωθήθηκε στις ναυτιλιακές εταιρείες. 

Κορωνοϊός: Μεταδίδεται τελικά ο ιός από τα τρόφιμα;

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα συμβατικά πλοία θα φτάνει μέχρι και το 55% κατά περίπτωση, ενώ στα ταχύπλοα το 50%.

  • Συγκεκριμένα, μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός στα συμβατικά επιβατηγά πλοία τα οποία δε διαθέτουν καμπίνες για τους επιβάτες είναι ίσος με 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία τόσο για τους στεγασμένους όσο και στους εξωτερικούς χώρους.
  • Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός στα συμβατικά επιβατηγά πλοία τα οποία διαθέτουν καμπίνες σε επιβάτες είναι ίσος με 55% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία τόσο για τους στεγασμένους όσο και στους εξωτερικούς χώρους.
  • Στα καθίσματα αεροπορικού τύπου η κατανομή θέσεων θα τηρεί την αρχή: ένα κάθισμα κατειλημμένο, ένα κάθισμα κενό προς όλες τα κατευθύνσεις και ειδική σήμανση για το πού επιτρέπεται να καθίσει επιβάτης και πού όχι, προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις.
  • Στις καμπίνες θα τηρείται η αναλογία ένας επιβάτης ανά καμπίνα ή μέχρι 4 επιβάτες αν πρόκειται για οικογένεια σε μία κράτηση. Θα πρέπει η καμπίνα να αερίζεται με φυσικό τρόπο εάν είναι εφικτό ή διαφορετικά με τεχνητό τρόπο και να παραμένει άδεια με ανοιχτή την πόρτα μετά τον καθαρισμό και την απολύμανση για τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τη χρήση της από τους επόμενους επιβάτες.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top