Σχέδιο τουρισμός: Nέοι κανόνες στα αεροπλάνα – Αλλαγές στα ξενοδοχεία

Τα ξένα Μέσα αποθεώνουν τη χώρα μας και τα νησιά της

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ της Άννας Σταματιάδου

Τα ξένα μέσα εξακολουθούν να αποθεώνουν την χώρα μας, καθώς λένε ότι η Ελλάδα είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές. Φέτος όμως όσοι θελήσουν να την απολαύσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι σε... αεροπλάνα και ξενοδοχεία θα υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ ετοιμάζονται και καταλύματα καραντίνας σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος. 

Άρση μέτρων: Από 18 Μαΐου η μετακίνηση εκτός νομού κατοικίας

Κάνεις δε θα μπαίνει σε αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα χωρίς πιστοποιητικό υγειονομικού χαρακτήρα. Στον αέρα οι αποστάσεις καταργούνται, έτσι στις πτήσεις δε θα υπάρχουν κενές θέσεις. 

Μόνο στα μακρινά ταξίδια θα σερβίρεται φαγητό, ενώ στις κοντινές αποστάσεις θα απολαμβάνουμε συσκευασμένα σνακς. Η αναχώρηση από την Ελλάδα προς το εξωτερικό θα γίνεται χωρίς ελέγχους για να αποφεύγεται ο κίνδυνος εγκλωβισμού και καραντίνας στη χώρα μας.  

Koρωνοϊός: Mάσκες παντού - Τι αλλάζει στα ταξίδια με πλοίο

Οι αλλαγές στα ξενοδοχεία

Σε κάθε τουριστική περιοχή της χώρας θα υπάρχει ένα «ξενοδοχείο καραντίνας», όπου θα μεταφέρονται οι τουρίστες που είναι φορείς του κορωνοϊού. Όλα τα ξενοδοχεία πρέπει να έχουν συμβεβλημένο γιατρό.

«Είναι κρίσιμο ο Αύγουστος, ο οποίος είναι ο πιο ισχυρός μήνας της σεζόν, να μην πάει χαμένος και να σωθεί και κάποιο μέρος από τον Ιούλιο. Δε θεωρώ χαμένη καμία αγορά, θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια. Η ασφάλεια θα είναι το κύριο κριτήριο και το κύριο ζητούμενο» τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Οι ξενοδοχειακοί υπάλληλοι πρέπει να είναι ειδικά εκπαιδευμένοι. Οι μπουφέδες αποτελούν παρελθόν, όσο για τις ξαπλώστρες, θα είναι αραιωμένες και θα έχουν κάλυμμα μιας χρήσης για κάθε λουόμενο. 

Με ξαπλώστρες ή χωρίς η Ελλάδα καθίσταται ιδανικός προορισμός για διακοπές μετά τη μάχη του κορωνοϊου. Τα ξένα μέσα την αποθεώνουν, με τα νησιά μας να φιγουράρουν ξανά σε όλο τον κόσμο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top