Κολωνάκι: «Δεν υπήρξε συνωστισμός» λέει ο υπεύθυνος του καφέ της Δεξαμενής

Σφραγίστηκε ως την 1η Ιουνίου ένα από τα πιο παλιά καταστήματα της Αθήνας

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αποκλειστικές εικόνες από το σφράγισμα του καφέ της Δεξαμενής στο Κολωνάκι κατέγραψε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μπούσιος με την κάμερα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star.

Το λουκέτο μπήκε σε ένα από τα πιο παλιά καταστήματα της Αθήνας, επειδή φέρεται να είχε οργανωθεί υπαίθρια συγκέντρωση με take away ποτά και μουσική.

Συνεχίζεται η «μάχη της πλατείας»: Ένταση με χημικά σε πλατεία στην Κυψέλη

Όπως θα δείτε και στο video, η αστυνομία σφράγισε με βουλοκέρι το γνωστό καφέ. Σε κοντινή απόσταση παρακολουθούσε τη διαδικασία ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, Νεκτάριος Νικολόπουλος, ο οποίος κρατούσε στα χέρια του την απόφαση του λουκέτου και στη συνέχεια υπέγραψε τη σχετική έκθεση σφραγίσματος.

Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή τις κατηγορίες και αντιμετώπισε με χιούμορ τη σύλληψή του και την παραμονή στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος. Ανέβασε μάλιστα και μία φωτογραφία με τον Σκότι Πίπεν χρησιμοποιώντας δημοφιλή σειρά του Netflix, την οποία συνόδευσε με το σχόλιο: «Maybe last dance in κρατητήρια συντάγματος».

Λουκέτο σε γνωστό μπαρ του Κολωνακίου

«Δεν υπήρξε συνωστισμός» λέει ο υπεύθυνος του καταστήματος

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Δημήτρης Μπράτης εξήγησε ότι «δεν υπήρξε ούτε συνωστισμός ούτε τίποτα από όσα ειπώθηκαν. Υπήρχαν περιμετρικά του καταστήματος δέκα άτομα και άλλα τόσα κάτω στην πλατεία που είναι κοινόχρηστη. Θα παραμείνουμε κλειστά. Έγινε η σφράγιση όπως βλέπετε από την αστυνομία. Μιλάμε για ένα μαγαζί με ιστορία… Χρονολογείται από το 1906. Είναι το πρώτο καφέ της Αθήνας. Δεν έχει κλείσει ποτέ, έχει περάσει πολέμους, χούντες, έχουν περάσει προσωπικότητες όπως ο Παπαδιαμάντης και ο Ελύτης από εδώ».

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό μέχρι στην πρώτη Ιουνίου ενώ έχει επιβληθεί και πρόστιμο 5.000 ευρώ Οι ιδιοκτήτες του έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για να δικαιωθούν για ένα από τα πιο παλιά καταστήματα όλης της Αθήνας. 

Πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς μέτρα: Γέμισαν κόσμο οι παραλίες της Αττικής

Δικηγόρος επιχειρηματία: «Δεν διαπράχθηκε ποινικό αδίκημα»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Ανδρέας Παπαμιμίκος, δικηγόρος του επιχειρηματία, τόνισε πως «ο κύριος Νικολόπουλος δεν διέπραξε κανένα ποινικό αδίκημα. Λειτούργησε το κατάστημά του με τη μορφή take away σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 3 Μαΐου. Θεωρούμε πως για να μην αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον χρειάζεται άμεσα να δοθούν διευκρινιστικές οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς». 

Ο Νεκτάριος Νικολόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη τις επόμενες ημέρες. Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ, αντιμετωπίζει και ποινικές ευθύνες μετά από τη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top