Συνεχίζεται η «μάχη της πλατείας»: Ένταση με χημικά σε πλατεία στην Κυψέλη

Έγιναν 37 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν για μια ακόμα βραδιά αυτή τη φορά στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. 

Ανησυχία ότι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες θα είναι καταστροφικές

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τα μεσάνυχτα η αστυνομία έλαβε μια κλήση από περίοικο ότι έπεσε θύμα ληστείας και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι. 

Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στην πλατεία της Κυψέλης, για να διαπιστώσουν ότι εκεί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300 νεαροί, κάποιοι από αυτούς μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι αψήφησαν τις συστάσεις για τον συνωστισμό.

Όλοι πλατεία: Πλήθος κόσμου σε Αγία Παρασκευή, Ακρόπολη, Λυκαβηττό

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς από το σημείο, δέχθηκαν όμως επίθεση με μπουκάλια και πέτρες, με αποτέλεσμα να απαντήσουν με εκτεταμένη χρήση χημικών. 

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 37 προσαγωγές, από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ η ένταση τερματίστηκε λίγο μετά τις 02:30.

Συνωστισμός ξανά στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι

Περισσότερα από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν και χθες το βράδυ στην πλατεία Βαρνάβα, χωρίς να τηρούν καμία απόσταση και κανένα μέτρο ασφαλείας. Μάλιστα παρά το γεγονός ότι το αστυνομικό τμήμα της περιοχής βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία, μέχρι αργά το βράδυ δεν πέρασε ούτε ένα περιπολικό για να απομακρύνει τον κόσμο από εκεί. 

Αγία Παρασκευή: Ένταση στην Αγίου Ιωάννου - Επί ποδός η αστυνομία

Παρόμοια ήταν η εικόνα και σε άλλες περιοχές τόσο της Αθήνας, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδα. 

Αγία Παρασκευή: Επεισόδια με 300 νεαρούς που έκαναν υπαίθριο «πάρτι»

Οι εικόνες των τελευταίων ημερών στις πλατείες, μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τόσο στους επιστήμονες, όσο και στην κυβέρνηση. 

Χαρδαλιάς: Κλείνει η Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή μετά τα επεισόδια

Μάλιστα καθοριστικό για το τι μέλλει γενέσθαι αναμένεται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς ο καιρός είναι πολύ καλός και ευνοεί τις εξορμήσεις στις παραλίες και στις πλατείες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top