Όλοι πλατεία: Πλήθος κόσμου σε Αγία Παρασκευή, Ακρόπολη, Λυκαβηττό

Η αστυνομία με ντουντούκες προσπαθούσε να απομακρύνει τους αυγκεντρωμένους

Μπορεί χθες ο καθηγητής κ. Σύψας να προειδοποίησε πως αν συνεχιστούν οι συναθροίσεις σε πλατείες θα «ανοίξουν οι πύλες της κολάσεως», οι Αθηναίοι όμως φαίνεται πως δεν πτοούνται. Έτσι και χθες πλήθος κόσμους συγκεντρώθηκε ξανά στην Αγία Παρασκευή, αλλά επίσης στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και το Παγκράτι. 

Άρση μέτρων: Πάρτυ, take away ποτά, δεκάδες πρόστιμα και... λουκέτα

Στην πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Παρασκευή, όπου το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομίας, στις 21:00 το βράδυ συγκεντρώθηκαν και πάλι πάνω από 200 άτομα και αντέδρασαν στην παρουσία της πλατείας που έκλεισε την πλατεία μετά από απόφαση της κυβέρνησης. 

Χαρδαλιάς: Κλείνει η Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή μετά τα επεισόδια

Αστυνομικοί με μεγάφωνα προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους πολίτες από το σημείο, όμως οι συγκεντρωμένοι με επικεφαλής δημοτική σύμβουλο της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Τα πνεύματα άρχισαν να οξύνονται κι έτσι η αστυνομία για να αποφύγει τα επεισόδια υποχώρησαν προσωρινά και επέστρεψαν μπροστά από τα λεωφορεία τους, τηρώντας στάση αναμονής. 

Αγία Παρασκευή: Επεισόδια με 300 νεαρούς που έκαναν υπαίθριο «πάρτι»

Οι περίπου 200 συγκεντρωμένοι παρέμειναν στην πλατεία, αυτή τη φορά διατηρώντας κάποιες αποστάσεις, ενώ όσο περνούσε η ώρα το πλήθος λιγόστευε. Γύρω στις 23:30 οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να αποχωρούν από την πλατεία, όμως διάσπαρτες ομάδες παρέμειναν εκεί μέχρι τις 00:30 τα μεσάνυχτα. Εκείνη την ώρα στην πλατεία βρίσκονταν περίπου 100 άτομα που φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, αλλά λίγο αργότερα αποχώρησαν και αυτοί χωρίς να υπάρξει περαιτέρω ένταση. 

Χαρδαλιάς: Καφέ - μπαρ, δήθεν take away, έχουν θαμώνες και μουσική!

Το βράδυ της Τετάρτης μάλιστα σηκώθηκε και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ώστε η αστυνομία να έχει πλήρη εικόνα για την κατάσταση στις πλατείες.

Κόσμος σε Λυκαβηττό και Παγκράτι για… φεγγαράδα

Οι εικόνες όμως που κατέγραψε το ελικόπτερο μάλλον δε θα αρέσει στην κυβέρνηση και στους επιδημιολόγους. Αυτό γιατί εκτός από την Αγία Παρασκευή, χθες το βράδυ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε επίσης στον Λυκαβηττό, αλλά και στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι.

Αποκάλυψη Star: Χωρίς μπαρ και ξενύχτια το φετινό καλοκαίρι

Κάτι το φεγγάρι που ετοιμαζόταν για την πανσέληνο και ήταν γεμάτο και φωτεινό, κάτι η γλυκιά νύχτα έκανε αρκετούς Αθηναίους, κυρίως νεαρής ηλικίας να ανέβουν στον λόφο του Λυκαβηττού για να απολαύσουν τη θέα. Οι περισσότεροι ήταν μάλιστα εφοδιασμένοι με ποτά και σνακ και κάθονταν στα παγκάκια του λόφου, χωρίς φυσικά να τηρούν αποστάσεις,.

Ίδια εικόνα και στην πλατεία Βαρνάβα. Δεκάδες πολίτες με ποτά που είχαν αγοράσει από το περίπτερο και από δύο μπαρ που πουλάνε take away σε πλαστικά ποτήρια κάθονταν στα παγκάκια και στα πεζούλια, αδιαφορώντας για τις συστάσεις των ειδικών για την αποφυγή συναθροίσεων και συνωστισμού.

Γέμισε και η Ακρόπολη

Για… φεγγαράδα πήγαν αρκετοί και στην Ακρόπολη. Ανέβηκαν στα βραχάκια στην Πνύκα και γύρω από το μνημείο, κρατούσαν τα ποτά τους, είχαν δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, όπου φυσικά δεν τηρούταν καμία απόσταση και όλοι συμπεριφέρονταν σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Οι εικόνες αυτές έχουν ανησυχήσει πάρα πολύ τόσο τους επιστήμονες, όσο και την κυβέρνηση. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι προειδοποιούν σε όλους τους τόνους πως αν υπάρξει έξαρση κρουσμάτων, οι περιορισμοί θα επανέλθουν δριμύτεροι. Καλούν τέλος τους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και σύνεση και να μη θέτουν με τις πράξεις τους σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top