Χαρδαλιάς: Καφέ - μπαρ, δήθεν take away, έχουν θαμώνες και μουσική!

 Αυστηρή προειδοποίηση «σε όσους κατάφωρα παίζουν με τη δημόσια υγεία» 

Tη σημασία της τήρησης των μέτρων επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς με αφορμή καταγγελίες για καφέ -  μπαρ,  δήθεν take away, με θαμώνες και μουσική.   

Χαρδαλιάς: «Το στοίχημα των επόμενων ημερών είναι πιο δύσκολο»

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ανέφερε για τη χθεσινή πρώτη ημέρα της δεύτερης φάσης, ότι «η εικόνα κάφε-μπαρ στις 11 το βράδυ σε διάφορες πόλεις και ειδικά στην περιφέρεια να παίζουν μουσική στη διαπασών και να προμηθεύουν δήθεν take away ποτά με τους πελάτες στοιβαγμένους όρθιους ανά δεκάδες, μέσα και έξω, χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και τα μέτρα προφύλαξης, αν και σε μικρή κλίμακα, προσβάλλει βάναυσα όλους μας».

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στη χώρα - 10 νέα κρούσματα

Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε αυστηρή σύσταση σε όσους κατάφωρα παίζουν με τη δημόσια υγεία και ξεκαθάρισε ότι το take away αφορά στον καφέ και επιβάλλει ό,τι λέει η άδεια τους: να το παραγγείλουν, να το παραλάβουν και να φύγουν από τον χώρο. Take away σε ποτά από τα καφέ ή τα κάφε-μπαρ δεν επιτρέπεται, όπως δεν επιτρέπεται στα καταστήματα αυτά να παίζουν μουσική στη διαπασών, τόνισε. 

Ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε επίσης ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται από σήμερα προς την κατεύθυνση διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και εφαρμογής των νόμων και γι’ αυτή την περίπτωση. Υπενθύμισε ακόμη τα πρόστιμα που προβλέπονται ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων  αν συνεχιστούν παρόμοια φαινόμενα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top