Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στη χώρα - 10 νέα κρούσματα

Πώς θα λειτουργεί το εμβόλιο που βρίσκεται υπό μελέτη στις ΗΠΑ; 

Χαμηλός παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα να ανακοινώνει μόλις 10 νέους αθενείς του ιού. Ευχάριστο είναι το γεγονός ότι το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος.

Θεσσαλονίκη κορωνοϊός: Τεστ σε δομή αστέγων από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ

Συνολικά, ο αριθμός των θανάτων παραμένει στους 146 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 2.642. Το 55,4% των ασθενών είναι άνδρες, ενώ 598 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.317 ήδη γνωστό κρούσμα κορωνοϊού.

Διαδωληνωμένοι παραμένουν 35 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οκτώ είναι γυναίκες. Το 97% του συνόλου φέρει υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. 81 άνθρωποι έχουν νικήσει τον ιό και έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, «κανείς δεν είναι αλώβητος από τον κορωνοϊό», συμπληρώνοντας πως η νέα πραγματικότητα μας γεμίζει με ανασφάλειες, στρες και θλίψη. «Η εσωτερική μαχη ίσως είναι πιο σημαντική από τη μάχη μας με τον ιό», σημείωσε. 

Πώς θα λειτουργεί το εμβόλιο που βρίσκεται υπό μελέτη στις ΗΠΑ; 

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη μελέτη εμβολίου που ξεκινά στις ΗΠΑ και εξήγησε το πώς πρόκειται να λειτουργήσει στον οργανισμό. 

Όπως είπε, η μελέτη του εμβολίου ξεκίνησε τη Δευτέρα και βασίζεται στην τεχνική Messenger RNA. Πρόκειται για μια νέα μέθοδο εμβολιασμού κατά την οποία τα κύτταρα θα λαμβάνουν οδηγίες για το πώς να κατασκευάσουν πρωτεΐνες που μοιάζουν αλλά δεν είναι ο ιός.

«Το εμβόλιο οδηγεί στην παραγωγή σε κάτι που μοιάζει με ένα κομμάτι του ιού, κάποιον ψευτο-ιό. Και άρα δεν αρρωσταίνεις, αλλά φτιάχνεις αντισώματα που καταπολεμούν τον κορωνοϊό» εξήγησε ο κ. Τσιόδρας.

ΠΟΥ: Πιθανόν ο «ασθενής 0» της Γαλλίας να εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στον «ασθενή 0» στη Γαλλία, ο οποίος φαίνεται πως νόσησε ήδη από τον Δεκέμβριο, δηλαδή κάποιους μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία. Όπως είπε, εξετάζεται αν υπάρχει άμεση σχέση με την εξάπλωση του ιού σε ολόκληρη τη Γαλλία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top