Άρση μέτρων: Πάρτυ, take away ποτά, δεκάδες πρόστιμα και... λουκέτα

Δεκάδες συγκεντρώσεις ανευθυνότητας μόνο το βράδυ της Τρίτης

Δεκάδες νεαροί εν μέσω πανδημίας συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, έκαναν πάρτυ με μπύρες και παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις της Αστυνομίας τελικά ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ αυτών και δυνάμεων του ΜΑΤ. Ωστόσο, ανάλογες εικόνες συνωστισμού και πάρτυ take away ποτών παρατηρήθηκε σε πολλές περιοχές της χώρας και ήρθαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Χαρδαλιάς: Κλείνει η Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή μετά τα επεισόδια

Όσον αφορά το πάρτυ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ήδη από την Κυριακή υπήρξε κάλεσμα από κάποιου είδους site ή μπλοκ που καλούσε τον κόσμο να μαζευτούν στην πλατεία και να γιορτάσουν τη λήξη της καραντίνας με ποτά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

Δεκάδες υπαίθρια πάρτι ανευθυνότητας το βράδυ της Τρίτης

Το υπαίθριο πάρτυ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό, καθώς οι αρχές εντόπισαν εικόνες συνωστισμού εκτός σε Πολύγωνο, Κηφισιά, Κολωνάκι αλλά και σε Λαμία, Βόλο, Λάρισα. 

Αγία Παρασκευή: Επεισόδια με 300 νεαρούς που έκαναν υπαίθριο «πάρτι»

Στον Περιφεριακό Πολυγώνου χθες το βράδυ επικράτησε λαοθάλασσα, καθώς περίπου 100 άτομα από κάθε γωνιά της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στη «θέα» όπως την αποκαλούν δημιουργώντας τις… ιδανικές καταστάσεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Την ώρα που η Κηφισιά είναι στις πρώτες θέσεις με κρούσματα από κορωνοϊό στην Ελλάδα, 116 στο σύνολο, γνωστό μπαρ της περιοχής, χθες το βράδυ, σέρβιρε take away κοκτέιλς. Οι πελάτες με τα ποτήρια στο χέρια, κάθονταν στον περιβάλλοντα χώρο και απολάμβαναν το ποτό τους, ενώ άλλοι περίμεναν υπομονετικά στην ουρά, ενώ τελικά η αστυνομία σφράγισε την επιχείρηση. 

Χαρδαλιάς: Καφέ - μπαρ, δήθεν take away, έχουν θαμώνες και μουσική!

Όπως ανέφερε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, συνολικά πέρασαν 40 άτομα, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και δεν υπήρξε καμία παρανομία. «Δεν μας επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο, ούτε σφραγίστηκε το μαγαζί μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αρχές εχθές αργά το βράδυ προχώρησαν στην σύλληψη γνωστού επιχειρηματία, συζύγου παρουσιάστριας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων σε Κολωνάκι και Βόρεια  προάστια, όταν έξω από το μπαρ του, στο κέντρο της Αθήνας, φαίνεται να είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες άτομα που απολάμβαναν το ποτό τους όρθιοι, ενώ άλλοι κάθονταν στα μαξιλαράκια που φέρεται να είχε τοποθετήσει πάνω στα πεζούλια.

Αποκάλυψη Star: Χωρίς μπαρ και ξενύχτια το φετινό καλοκαίρι

Τέλος, άλλες έγινα ακόμα τέσσερις συλλήψεις σε Λαμία και Λάρισα για ανάλογες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν υπάρχει απαγόρευση πώλησης προϊόντων καφέ, ποτών, φαγητών για take away και delivery. Η μόνη υποχρέωση είναι η μη χρήση τραπεζοκαθισμάτων και σερβιρίσματος σε αυτά. Υποχρέωση επίσης κάποιων είναι αυτήν την περίοδο να δίνουν προτεραιότητα στη δημόσια υγεία και όχι το κέρδος.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top