Κορωνοϊός: Θα έρθει το τέλος της πανδημίας στην Ελλάδα στις 13 Ιουλίου;

Τι απαντά ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος

Έρευνα του τεχνολογικού πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης, παρουσιάζει σε ποια φάση της εξέλιξης της πανδημίας βρίσκονται οι χώρες του κόσμου και πότε αυτή θα τελειώσει. Για την Ελλάδα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το τέλος της πανδημίας θα είναι στις 13 Ιουλίου. 

Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στη χώρα - 10 νέα κρούσματα

Στην εκτίμηση αυτή απάντησε ο καθηγητής Παθολογίας,  Διευθυντής Παθολογικής Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κ. Χαράλαμπος Γώγος.

«Πρόκειται για ένα επιδημιολογικό μοντέλο, το οποίο ακολουθεί τα δεδομένα της πανδημίας σε κάθε χώρα» είπε. «Παρόλα αυτά η ζωή έχει και απρόβλεπτους παράγοντες που το μοντέλο δε μπορεί να προβλέψει» σημείωσε. 

Αναφερόμενος στις δύο πρώτες ημέρες από τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Γώγος ανέφερε πως «οι εικόνες δεν είναι και πολύ αισιόδοξες». «Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η εικόνα ήταν θετική. Στους δρόμους και τα μαγαζιά όμως δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα. Ο συνωστισμός μας προβληματίζει» υποστήριξε. 

Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα επιστρέψουν οι μαθητές - Οδηγίες από το υπουργείο

Σχετικά με τη διασπορά του ιού στην κοινότητα, ο καθηγητής τόνισε πως η κοινωνική απόσταση είναι απαραίτητη, καθώς υπάρχουν αρκετοί ασυμπτωματικοί φορείς. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top