Με ποια κριτήρια ανοίγουν συγκεκριμένα καταστήματα από Δευτέρα

Πότε θα μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να μεταφερθούν στα εξοχικά τους

Πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που παραπονιούνται για το ότι δεν τους επετράπη να ανοίξουν το κατάστημά τους από την Δευτέρα 4 Μαΐου. Το θέμα, όμως, φαίνεται πως δεν ήταν το πόσα και ποια είδη καταστημάτων θα ανοίξουν, αλλά να ανοίξουν τόσα, ώστε να μπορούν να ελέγχονται από την Πολιτική προστασία, και να ελεγχθούν ενδεχόμενα νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας, αν άνοιγαν πολλά είδη καταστημάτων και έβγαιναν καθημερινά στους δρόμους 500.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι θα είχαν 2,5 εκατομμύρια επαφές, αυτό θα ήταν πάρα πολύ επικίνδυνο για νέα αναζωπύρωση του ιού.  

Τσιόδρας: «Κάποιοι προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου»

Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων φαίνεται πως είχε συνεχή επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος, όπως είπε ο Κύριος Τσιόδρας, πίεζε για άνοιγμα όλο και περισσότερων καταστημάτων. 

Γιατί, όμως, επιλέχθηκαν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής; Ο κύριος Τσιόδρας απαντά: «Για να έχουμε καθαρό το πρόσωπό μας». 

Όσον αφορά τα καταστήματα αθλητικών ειδών, ο ίδιος πιστεύει πως εφόσον δίνεται η δυνατότητα στον κόσμο να βγει να αθληθεί, πρέπει αν μπορεί να ψωνίσει και σχετικά είδη.

Πότε θα μπορέσουν να μετακινηθούν οι ηλικιωμένοι;

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη σημερινή ενημέρωση, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μέχρι τις 18 Μαΐου προκειμένου να μετακινηθούν στα εξοχικά και τα χωριά τους. 

Πόσο κοστίζει η υποχρεωτική πλέον μάσκα;

Φυσικά, όταν αυτό καταστεί δυνατό, οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την απαραίτητη προστασία, όπως μάσκες, αντισηπτικό υγρό κλπ. Παράλληλα, οι νεότεροι δε θα πρέπει να ακολουθούν τους μεγαλύτερους συγγενείς τους στα εξοχικά. 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top