Τσιόδρας: «Κάποιοι προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου»

Τι είπε ο καθηγητής για τα ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα που χρησιμοποιούν

Με έντονο ύφος μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, εναντίον εκείνων που «προσπαθούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα», όπως είπε. 

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα στην Ελλάδα , 2.591 στο σύνολο- 140 οι νεκροί

«Εγώ θέλω να βλέπω το πεδίο της πανδημίας σαν μια ευκαιρία να αποδεχθούμε πως πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη για τη ζωή. Μια ευκαιρία να πάμε μπροστά», τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να μετατρέπεται αυτή η ευκαιρία σε μια ευκαιρία για αντιπαράθεση, ιδιαίτερα τώρα που είμαστε σε καλό σημείο χάρη στη θυσία όλων μας».

Κορωνοϊός: Αυξημένη η ζήτηση προστατευτικών μασκών

«Χάρη στη θυσία όλων μας και όλων σας, είμαστε όλοι μαζί. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες και την αγωνία για το οικονομικό μέλλον. Η δική μας αγωνία είναι να έχουμε επάρκεια στα επιστημονικά ζητήματα.Ο κοινός στόχος είναι να προστατευτούμε όλοι μας. Όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί ευκαιρία για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας. Όλα θα γίνονται με διαφάνεια και κανόνες εποπτείας», τόνισε ο καθηγητής και ανέφερε πως κάποιοι κύκλοι προσπαθούν να τονίσουν υπέρμετρα τις επιστημονικές αβεβαιότητες. 

«Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς; Και να βγάλουν αντιφάσεις προς τα έξω, προς τον κόσμο. Να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου με ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα. Εμείς δεν έχουμε αγωνία; Πιστέψτε με, αντίθετα με την επιθυμία μας, είμαι πιστός σύντροφος όλων μας στην κοινή προσπάθεια. Ελπίζω πως δεν είναι στην πρόθεση όσων τα χρησιμοποιούν να λειτουργήσουν με διαλυτικό σκοπό. Να κλονίσουν την προσέγγιση και τη στρατηγική μας. Δε νομίζω πως θα μπορούσα να το πω πιο καθαρά. Είμαστε συμμέτοχοι σε μια κοινή προσπάθεια για την οποία από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ» κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top