Συντριβή ελικοπτέρου στην Κεφαλονιά:Ένας νεκρός, έρευνες για 5 αγνοούμενους

Συμμετέχει ελικόπτερο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

Με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν και πάλι οι έρευνες για τους πέντε αγνοούμενους μετά τη συντριβή καναδικού ελικοπτέρου που συμμετείχε σε άσκηση του ΝΑΤΟ, ανοιχτά της Κεφαλονιάς. 

Συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς- Εντοπίστηκε μία σορός

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί το απόγευμα της Τετάρτης από τη φρεγάτα HMCS Federicton, η οποία βρίσκεται στα διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας και ανήκει στη Νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. 

Το ελικόπτερο συνετρίβη εντός του ιταλικού FIR, ενώ αργά χθες το βράδυ εντοπίστηκε η σορός ενός από τους έξι στρατιωτικούς που επέβαιναν στο ελικόπτερο. 

Οι ιταλικές αρχές εντόπισαν συντρίμμια του ελικοπτέρου. Ελικόπτερο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού έχει ήδη μεταβεί σε περιοχή περίπου 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς, δηλαδή 20 μίλια εντός του FIR της Ρώμης και συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων. 

 

 

Χθες ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε πως η επιχείρηση έρευνας βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

Το ελικόπτερο που συνετρίβη

Ο νέος τύπος ελικοπτέρου πολλαπλών ρόλων Sikorsky CH-124 – ιδίως ανθυποβρυχιακού πολέμου – Cyclone που κατασκευάζει η Sikorsky αντικατέστησε τον στόλο των πεπαλαιωμένων Sea King των καναδικών ένοπλων δυνάμεων περί τα τέλη του 2018.

Στο ελικόπτερο, που συνήθως έχει τετραμελές πλήρωμα, επέβαιναν κατά πληροφορίες της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera έξι στελέχη των καναδικών ένοπλων δυνάμεων.

Η φρεγάτα HMCS Fredericton του καναδικού ΠΝ απέπλευσε από το Χάλιφαξ τον Ιανουάριο, προκειμένου να συμμετάσχει για έξι μήνες σε γυμνάσια και άλλες αποστολές στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top