Κορωνοϊός: Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή που ήταν σε τεχνητό κώμα 11 ημέρες

«Έκανα το σταυρό μου που με έσωσε ο Θεός»

Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός νόσησε από κορωνοϊό και για 35 ημέρες έδινε τη δική της μάχη. Η Μίρκα Καλατζοπούλου περιγράφει τα όσα έζησε, όπως και ο Γιάννης Πρατσινάκης, που έμεινε σε τεχνητό κώμα για 11 ημέρες. 

Οι δύο ασθενείς περιγράφουν αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Ταοσύλα Παπανικολάου τις προσωπικές του εμπειρίες από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα, 2.576 συνολικά- 139 οι νεκροί

Ο Γιάννης Πρατσινάκης από την περασμένη εβδομάδα ζει το δικό του θαύμα, όταν και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. 

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού ξεκίνησε με ένα απλό κρυολόγημα. Τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν και έτσι αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο. Οι ώρες που ακολουθήσαν ήταν δραματικές, όπως περιγράφει ο ίδιος. 

«Είδαν ότι έχω πνευμονία και στους δυο πνεύμονες, γιατί η ακτίνα ήταν σοβαρή. Ήμουν σε πολύ κίνδυνο, γιατί σε 24 - 48 ώρες αργότερα, ήμουνα σε πολύ κίνδυνο με τους πνεύμονές μου. Μου είπανε δεν μπορούμε να σου βάλουμε φάρμακο, πρέπει να σε κοιμίσουμε, να σε παραλύσουμε, να μπεις σε τεχνητό κώμα. Μου είπανε πάρε τη γυναικά σου να της πεις τι γίνεται. Πήρα τη Μαρία και της το είπα και μου είπε πρόσεχε, γιατί οι μισοί που τους κοιμίζουνε δε ξυπνάνε», δηλώνει. 

Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή με κορωνοϊό μέσα από το νοσοκομείο 

Το οξυγόνο του Γιάννη είχε πέσει στο 45  και κάθε λεπτό μετρούσε. Η οικογένειά του ζούσε με την αγωνία να ξυπνήσει από το τεχνητό κώμα που μπήκε, εξαιτίας του κορωνοϊού. Απέδειξε ότι ήταν μαχητής. 

«Μόλις ξύπνησα και είδα ότι είμαι ακόμα στη γη έκανα το σταυρό μου και λέω ο Θεός με έσωσε. Ο νοσοκόμος όταν ξύπνησα μου είπε δεν περίμενε ότι θα τη βγάλω. Απλώς ξύπνησα, έβγαλαν τον σωλήνα από τον λαιμό μου… Ήμουν πολύ ζαλισμένος… Για να καταλάβετε, όταν ξύπνησα ούτε το κινητό δεν μπορούσα να σηκώσω, να μιλήσω με την οικογένειά μου δε μπορούσα να σταθώ όρθιος χωρίς βοήθεια», αναφέρει συγκλονισμένος ο κ. Γιάννης. 

Οδηγίες ΕΟΔΥ: Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά την απλή χειρουργική μάσκα

Η έξοδος του Γιάννη από το νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϋ έγινε είδηση και στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Συγγενείς και γείτονες τον υποδέχτηκαν με μπαλόνια, ενώ οι γυναίκες της ζωής του, η σύζυγός του και τα τρία του κορίτσια, αν και είχαν κολλήσει και εκείνες εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα, ήταν ανακουφισμένες που επέστρεφε στο σπίτι τους.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό 

Ο κορωνοϊός χτύπησε και γνωστή Ελληνίδα ηθοποιό, τη Μίρκα Καλατζοπουλου που πρωταγωνίστησε σε πολλές ελληνικές ταινίες τις δεκαετίες 60 και 70.

Πάλεψε 35 ημέρες με τον ιό και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η ίδια έκανε γνωστή την περιπέτειά της μέσω ανάρτησής της σε σελίδα κοινωνική δικτύωσης. 

«Αγαπημένοι μου φίλοι! Οι φωτογραφίες του Πάσχα που σας έστειλα με βρήκαν πρώτη φορά έξω στο κήπο, ύστερα από 35 μέρες μέσα, έχοντας αγκαλιά τον κορωνοϊό. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα... Σχεδόν ΤΕΛΟΣ! Είδατε στο πρόσωπό μου την ταλαιπωρία που πέρασα. Σας αγαπώ πολύ κι ευχαριστώ πολύ που με αγαπάτε!!Να έχετε Υγεία και να προσέχετε», ανέφερε η γνωστή ηθοποιός.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top