Κορωνοϊός - Ελλάδα: 10 νέα κρούσματα, 2.576 συνολικά- 139 οι νεκροί

41 ασθενείς διασωληνωμένοι και 71 εκτός ΜΕΘ

Μόλις 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα.

Κορωνοϊός: Κατέληξε άνδρας από την κλινική «Κασταλία» - Στους 139 οι νεκροί

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2.576, εκ των οποίων το 55,7% αφορά άνδρες.

Από αυτά, το 23% θεωρείται σχετιζόμενο με ταξίδι από το εξωτερικό και το 49.2% σχετιζόμενο με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 41 συμπολίτες μας (εκ των οποίων οι 12 γυναίκες), ενώ εξήλθαν από τις ΜΕΘ 71 ασθενείς. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών στη ΜΕΘ είναι τα 67 έτη και το 88% έχει υποκείμενο νόσημα.

Επίσης, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε ένας νέος θάνατος με το σύνολο των θυμάτων να φτάνει τους 139 στην Ελλάδα (εκ των οποίων οι 36 γυναίκες). Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 74 έτη και το 91,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 72.130 κλινικά δείγματα.

Πάνινη ή χάρτινη μάσκα πρότεινε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Δείτε τις νέες διευκρινήσεις  που έδωσε για τη χρήση της μάσκας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας

O καθηγητής αναφέρθηκε και στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας, παρά το γεγονός ότι η χρήση της αρχικά δε συνίστατο. Όπως εξήγησε, η άρση των μέτρων και ο πιθανός συγχρωτισμός την επιβάλλουν στην καθημερινότητά μας και σημείωσε ότι πρέπει να καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη. Πρότεινε τη χρήση πάνινης ή χάρτινης και όχι της χειρουργικής που φορούν οι υγεινομικοί. Επανέλαβε τους γνωστούς κανόνες προσωπικής υγιεινής και ότι είναι αναγκαίο η μάσκα να χρησιμοποιείται σωστά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top