Αντιδρούν οι ιεράρχες: Ζητούν να παρακολουθούν οι πιστοί τη Θεία Λειτουργία

Ανοίγουν οι εκκλησίες στις 4 Μαΐου

Το άνοιγμα των ιερών ναών στις 4 Μαΐου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Οι πιστοί θα ανάβουν μόνο ένα κεράκι και θα φεύγουν, ενώ ο επίτροπος κάθε εκκλησίας θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης και την αποφυγή συνωστισμού.

Σταδιακή και υπό προϋποθέσεις η επιστροφή στα θρανία

Ο Στέλιος Πέτσας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας τόνισε πως «Στην πρώτη φάση άρσης περιορισμών η ατομική λατρεία , η λειτουργία εκκλησίας σε επόμενο στάδιο, ελπίζω όχι πολύ μακριά»

Η κυβερνητική απόφαση δεν άρεσε καθόλου στην Ιεραρχία. ενώ ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου  Ιερόθεος – Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου μιλώντας στο Star, είπε «Θα μπορούσα να σας πω δεν είμαστε Προτεστάντες είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Δεν μπορεί στην πρώτη φάση να έχουμε τα κομμωτήρια ,  να έχουμε τα λιανικής πωλήσεως και την εκκλησία σε μια δεύτερη τρίτη φάση»

Οι απόψεις των πιστών για το αν θα πρέπει να ανοίξουν οι ναοί με την άρση των μέτρων διίστανται καθώς όπως πολλοί υποστηρίζουν, είναι νωρίς ακόμα για να πηγαίνει ο κόσμος μέσα στην εκκλησία, ενώ υπάρχουν και πολλοί πιστοί που θέλουν να πηγαίνουν ακόμα και με μάσκες.

 Κορωνοϊός: Πότε και πού πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα

Θα τηρείται ο κανόνας της απόστασης ακόμη και μέσα στην εκκλησία. Καλός εξαερισμός , καλή απολύμανση , ενδεχομένως δεν θα φιλάμε τις εικόνες και το χέρι του ιερέα αλλά θα κάνουμε μια υπόκλιση σεβασμού 

"Τελεσίγραφο" για το πλήρες άνοιγμα των ναών στέλνουν κληρικοί και μητροπολίτες , δηλώνοντας ενοχλημένοι από την κινούμενη συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. 

Όπως δηλώνει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – Εκπρόσωπος Τύπου του ΙΣΚΕ «Με την περιφερόμενη συναυλία δεν ήταν αυτό καθ εαυτό το πρόβλημά μας αλλά το ότι η εικόνα που εμφανίστηκε έδειχνε να αθετούνται όλα τα μέτρα τήρησης προστασίας για τον κορωνοϊο».

Ηλεία: Σύλληψη δύο Ρομά για την υπόθεση βιασμού και ληστείας ηλικιωμένης

Ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, με ένα κήρυγμα- φωτιά ανακοίνωσε πως ανοίγει τις εκκλησίες για το ποίμνιό του  

Στη σκιά του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού για το επόμενο βήμα για τις εκκλησίες , ανακοινώθηκε σύγκλιση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Πέμπτη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top