Σταδιακή και υπό προϋποθέσεις η επιστροφή στα θρανία

Τσιόδρας: «Δεν κάνουμε πείραμα με τα παιδιά στα σχολεία»

Άνοιγμα των σχολείων υπό προϋποθέσεις αποφάσισε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ημερήσια ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ζαχαράκη: Στόχος να τελειώσουν οι πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 15/7 

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου από το υπουργείο Υγείας και σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τσιόδρας, θα δημιουργηθούν ορισμένες υπο-επιτροπές που το επόμενο διάστημα θα δώσουν κατατοπιστικές οδηγίες για το πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία.

Πιθανόν να παραταθεί η σχολική χρονιά και να ξεκινήσει η νέα νωρίτερα

Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος «Η επιστημονική θέση αυτή τη στιγμή είναι ότι ο πληθυσμός των παιδιών κινδυνεύει λιγότερο και φαίνεται να μεταδίδει λιγότερο τον κορωνοϊό».

Άνοιγμα σχολείων: Με αντισηπτικά κι ένα μαθητή ανά θρανίο

Επίσης, διευκρίνισε πως η απόφαση αυτή δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και πως οι επιστήμονες της επιτροπής λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία.

«Σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, στην Αμερική, αυτά είναι σταθερά δεδομένα» είπε ο λομωξιολόγος, αναφορικά με ενδείξεις που καταδεικνύουν πως τα παιδιά κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορωνοϊό. Συζητήθηκαν βέβαια και ενστάσεις, αλλά μόνο μία λευκή ψήφος υπήρξε, οι υπόλοιποι ομόφωνα τοποθετήθηκαν σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top