Πιθανόν να παραταθεί η σχολική χρονιά και να ξεκινήσει η νέα νωρίτερα

Τι είπε η υπουργός Παιδείας για τα σχολεία κατά την άρση των μέτρων

«Η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάριο» είπε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας σήμερα το πρωί στο OPEN. διευκρινίζοντας, ότι αυτή δε θα φτάσει πέραν του τέλους Ιουνίου. 

Τι θα γίνει με τα σχολεία- Παράταση σχολικής χρονιάς με 35' μαθήματα

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι πιθανότατα θα υπάρξει έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες.

Κεραμέως: «Υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί»

Η υπουργός επανέλαβε ότι θα δοθούν διευκρινίσεις μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, κατά το οποίο θα ανακοινωθεί το γενικότερο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων και πρόσθεσε ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις. 

Αποκάλυψη Star: Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία 

«Έχει ζητηθεί από το Ινστιτούτο Παιδείας να δοθούν κατευθύνσεις για την απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη» υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Αποδίδει εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας.

Τέλος, η κ. Κεραμέως πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top