Κεραμέως: «Υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί»

Προτεραιότητα η Γ' λυκείου και οι πανελλαδικές

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε σήμερα ότι «αναμένουμε τις τελικές εισηγήσεις των ειδικών για την επιστροφή σε μια σταδιακή κανονικότητα τον μήνα Μάιο», την ίδια ώρα που η αγωνία γονέων και μαθητών κορυφώνεται για το τι θα γίνει με τα σχολεία.

Κεραμέως στο Star: Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία - Αισιόδοξος ο Τσιόδρας  

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι προτεραιότητα είναι η Γ΄ λυκείου και στόχος είναι οι πανελλαδικές να διεξαχθούν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου. Ανέφερε δε, ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα για παιδιά που ενδεχομένως να νοσήσουν από τον ιό καθώς και για παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. 

Τι θα γίνει με τα σχολεία- Παράταση σχολικής χρονιάς με 35' μαθήματα

Η ίδια ανέφερε ότι «έχουμε επεξεργαστεί σχέδιο για λιγότερους μαθητές μέσα στις αίθουσες», και εξήγησε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σχολικές αίθουσες δημοτικών σχολείων για τις πανελλαδικές. 

«Δεν αποκλείεται να μην ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας. 

Η κ.Κεραμέως επεσήμανε ότι «δε θα επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα όπως την ξέραμε και αυτό ισχύει και για τα σχολεία».

Για τα πανεπιστήμια

«Για τις εξετάσεις στα πανεπιστήμια, ισχύει ότι και για τις πανελλαδικές» ανέφερε η κ.Κεραμέως, επισημαίνοντας ότι λειτούργησε με επιτυχία η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα πανεπιστήμια και δε χάθηκαν τα μαθήματα. Δε θα χαθεί το εξάμηνο, υπογράμμισε.

Για το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η Υπουργός ανέφερε ότι «μπήκε σε δημόσια διαβούλευση τώρα που ο όλος ο κόσμος είναι στο σπίτι του για να λάβουμε τι απόψεις του».

«Θέλουμε να προχωρήσουμε με το νομοσχέδιο για να προλάβουμε τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά» είπε και εξήγησε ότι το νομοσχέδιο αναφέρεται σε μεταρρυθμίσεις που ξεκινούν από το νηπιαγωγείο και συνεχίζει προς τα πάνω, στο οποίο περιλαμβάνονται νέες θεματικές όπως η ρομποτική και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top