Κεραμέως στο Star: Θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία - Αισιόδοξος ο Τσιόδρας  

Τι προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης και τι θα γίνει με τις πανελλαδικές

Κλειστά ως τις 10 Μαΐου θα παραμείνουν τα σχολεία. Στην συνέχεια όμως η κυβέρνηση σκοπεύει να τα ανοίξει και πάλι, όπως αποκαλύπτει η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως με αποκλειστική συνέντευξη στο Star και στον πολιτικό συντάκτη Πέτρο Μποτσαράκο.

Κορωνοϊός: Κλειστά τα σχολεία έως 10 Μαΐου

Το σχέδιο προβλέπει παράταση του διδακτικού έτους και  διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων από τα τέλη Ιουνίου ως τα μέση Ιουλίου.

Τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα φροντιστήρια θα μείνουν κλειστά  για δύο βδομάδες μετά την Κυριακή του Θωμά, ως τις 10 Μαΐου μετά από εισήγηση της Επιτροπής Τσιόδρα.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ετοιμότητα ώστε να ανοίξουν σχολεία και Πανεπιστήμια εφόσον το επιτρέψουν  τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Τι Θα γίνει με τα σχολεία: Οι εισηγήσεις και τα σενάρια  

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο Σ.ΤΣΙΟΔΡΑΣ

Στην αποκλειστική της δήλωσε στο Star η Υπουργός Παιδείας τόνισε:

«Φυσικά και θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία και τα σχολεία θα ανοίξουν.  όταν οι ειδικοί μας δώσουν το πράσινο φως».

Όσον αφορά το τι εισηγείται ο ειδικός επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας, για το αν  θα ξανανοίξουν τα σχολεία, η κ. Κεραμέως απαντά: 

«Ναι, ο κ. Τσιόδρας είναι αισιόδοξος  και  αυτήν την αισιοδοξία την έχει μεταφέρει σε μένα και στην κυβέρνηση».

Τι θα γίνει με τα σχολεία στην τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Κεραμέως

Για το αν τέλος θα δοθεί παράταση στο σχολικό έτος, εφόσον ανοίξουν τα σχολεία, η Υπουργός Παιδείας επισημαίνει:

«Κανονικά το έτος τελειώνει μεταξύ 20 και 30 Μαΐου για Γυμνάσια - Λυκείου και για τα Δημοτικά 15 Ιουνίου. Υυπάρχει λοιπόν περιθώριο να δοθεί κάποια παράταση».

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

Αν όλα πάνε καλά τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά από τις  11 ή τις 18 Μαΐου με παράταση για να καλυφθεί η ύλη, το αργότερο ως τις 26 Ιουνίου.

Το σχέδιο για τις πανελλαδικές είναι να ξεκινήσουν την τελευταία Εβδομάδα του Ιουνίου και να ολοκληρωθούν ως τις 15 Ιουλίου.
«Αρχές Ιουνίου γίνονται συνήθως οι πανελλαδικές εξετάσεις , ο στόχος είναι να μείνουμε όσο πιο κοντά σε αυτές τις ημερομηνίες,  άρα ιδανικά να ξεκινήσουμε τέλη Ιουνίου και να έχουμε ολοκληρώσει μέχρι μέσα Ιουλίου» διευκρίνισε η κ. Κεραμέως. 

Σήμερα έληξε κανονικά η προθεσμία για τις αιτήσεις των υποψηφίων για τις πανελλαδικές ενώ  ανακοινώθηκε επισήμως  η μειωμένη ύλη των εξετάσεων.

Για τις προαγωγικές εξετάσεις στο Γυμνάσιο , την Α΄ και Β Λυκείου,  η εισήγηση που κυριαρχεί είναι να μην διεξαχθούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top